Hardenberg

Tam Bruchterveld verliest van Voorwaarts

Ingezonden

Bruchterveld begon nogal gehandicapt aan de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts. Rienk van der Veen en Rutger Dijk hadden vorige week een blessure opgelopen en ook Nick Ros is nog niet weer fit.

Arbiter van Beek uit Ermelo en de kijkers thuis via de livestream zagen Voorwaarts meteen het initiatief nemen.

De Tricolores speelden slapjes en lieten zich op alle fronten afbluffen. Passes waren slordig en er was wederom erg veel balverlies.

Na ruim een half uur nam Voorwaarts dan ook verdiend de leiding, het was Nick Wessels die afrondde. Nog voor de rust kregen de gasten nog enkel beste kansen, maar Bruchterveld werd gespaard.

Voor de Tricolores begin de tweede helft niet veel beter dan de eerste. Knullig balverlies op 't middenveld en meteen was de weg vrij voor Kevin Klos die door de andere Kevin binnen de zestien werd getorpedeerd, penalty. Lars Bove benutte de strafschop, 0-2.

Bruchterveld kon er aanvankelijk niet veel tegenover zetten. Maar toch kwam de Anschlusstreffer er nog. Een goede voorzet van Jesse Godeke werd hard binnen gekopt door Niels Lubbers. Bruchterveld speelde nog steeds niet best, maar de meesten spelers knokten er nu in ieder geval wel voor. Maikel Ros has nog een kans, maar ondanks dat Bruchterveld op 't laatst alles naar voren gooide werden er geen grote kansen gecreëerd. .

Misschien had een puntendeling ook teveel onrecht gedaan aan de verhoudingen in het veld. Vooral in de eerste helft was Voorwaarts heer en meester en op basis hiervan verdiende men de overwinning ook.