Hardenberg

Joost van de Belt verruilt FC Twente voor HHC

Door de redactie

Verdediger Joost van de Belt maakt deze zomerstop de overstap van FC Twente naar HHC Hardenberg. Het 18-jarige talent speelde voor de club in de Eredivisie Onder 19. In het oranje-zwart zal hij uitkomen in de nieuwe landelijke Onder 23-competitie, waaraan HHC na de zomer deelneemt. Hij traint ook doordeweeks mee met het eerste elftal.

Voorzitter Bert Beun is blij met de komst van Van de Belt. "Joost is terug op de Boshoek. Een mooi resultaat van de professionalisering van de opleiding bij HHC. Goed voor onze club en voor Joost", stelt Beun. "Vanuit de Onder 23 kan Joost zich verder ontwikkelen en meetrainen met de eerste selectie. Wie weet blijft het daar niet bij en schittert Joost ook in zijn geliefde oranje-zwart in de Tweede Divisie".

Gert Heerkes, technisch manager van HHC, vindt de komst van Van de Belt een belangrijke stap. "Voor ons is één van de doelstellingen om het regionale talent goed in beeld te hebben en het niveau op te krikken. We zijn heel blij dat Joost de stap zet naar HHC", aldus Heerkes. "Het is voor hem een mooie kans op bij een goede Tweede Divisieclub zichzelf te ontwikkelen als speler. Het is mooi om te zien dat hij, maar bijvoorbeeld ook vier jongens bij Onder 17 de overstap maken van het betaald voetbal naar onze vereniging. Het is een hele positieve ontwikkeling". Bekijk hier alle informatie over de nieuwe O23-competitie.