Hardenberg

Tachtig jaar aan ervaring in Rheezerveen

Door de redactie

Zo'n veertig jaar geleden waren Rheezerveen en de Krim ineens twee frisse, jonge leerkrachten rijker. In augustus 1980 is juf Marjan Manrho als Rheezerveense kleuterleidster gestart in de barakken op het huidige schoolplein. Juf Hillie Schumacher startte in De Krim als 'stimuleringsleerkracht', maar stapte al in 1981 over naar Rheezerveen.

Marjan ontwikkelde zich door als hoofdleidster om daarna nog een cursus te volgen om als leerkracht aan de slag te gaan toen de basisschool in 1985 startte. Hillie bleek een echte 'bovenbouwer' en heeft heel wat kinderen voorbereid op het voortgezet onderwijs. Ook werd ze de eerste coördinator zorgverbreding van Rheezerveen. Samen hebben de dames al heel wat kinderen leren lezen, rekenen en schrijven. Een flink aantal woont nu nog steeds in de buurt en zitten nu als ouder rond de tafel met deze leerkrachten.

Dinsdag 1 september hebben de kinderen, de ouders en het team van IKC Rheezerveen de juffen flink in het zonnetje gezet. De dames werden opgehaald in een heuse oldtimer en er volgde een warm onthaal met bloemen en cadeaus. Daarna mochten alle kinderen en de leerkrachten mee de bus in, op weg naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Daar werd volop genoten van de dieren die daar te bewonderen zijn en er werd naar hartenlust gespeeld. Een heerlijke dag.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer