Ommen

Taalles in de natuur

Door de redactie

Nu vanwege de coronamaatregelen geen samenkomsten kunnen worden gehouden in de bibliotheek, organiseert Taalpunt Ommen kleinschalige taalwandelingen. Deelnemers van taaltrajecten én hun vrijwillige taalcoaches gaan dan op wandeling en zijn zo met taalles bezig.

Lekker wandelen door de mooie natuur, onder een stralend zonnetje en ondertussen de Nederlandse taal beter leren spreken, dat kan ook op anderhalve meter afstand. Taalpuntcoördinator Diane Ruiter: "We denken dat dit een hele mooie manier is om te genieten van onze omgeving én te voorkomen dat het oefenen met de taal te lang blijft stil liggen". Ook wordt hiermee voorkomen dat sommige deelnemers in een sociaal isolement terechtkomen. "Als je de taal niet vaardig bent, is het al lastig om mee te doen in onze samenleving. De beperkingen van corona maken dit nog eens extra moeilijk en daarom willen we met de taalwandelingen mensen activeren om weer met taal oefenen bezig te gaan", aldus Diane van Taalpunten Olst/Wijhe en Taalpunt Ommen.

Vrijwilligers en hun deelnemers worden opgeroepen zich aan te melden voor de wandelingen. De regels rond corona worden in acht genomen. Belangstellenden kunnen zich melden door te bellen met Diane Ruiter, 06¿4665 6215.