Hardenberg

't Rechthoes open op nieuwe locatie

Door de redactie

Op vrijdag 17 januari was het zover. Na veel voorwerk was de dag daar; de officiële opening van het nieuwe pand te Brucht! Sinds de zomer zijn de bewoners langzaam in hun appartementen gaan wonen en vandaag hebben we officieel de vlag gehesen.

De dag bestond uit twee delen; tussen 13.00 en 15.00 uur waren ketenpartners en plaatsende partijen uitgenodigd, zoals Samen Doen, Plaatselijk Belang Brucht, Christen Unie/Vluchtelingenwerk, het FACT team en het Alfa College. Sairien Pol en Derk Jan de Vries hadden een mooie speech voorbereid. De essentie hiervan ligt in het vooral 'gewoon doen'. Er is zoveel gedoe in de kranten over PGB-'s maar als je de regels en de wetten 'gewoon' netjes volgt, dan houden cliënten regie en kunnen ze inkopen wat ze nodig achten. Plaatsers vroegen of er nog veel plek was. "We zijn kleinschalig en zitten bijna vol, konden we vol trots vertellen. We zijn enkel nog met innovatie bezig en het vormgeven van een crisisplek", was het antwoord. Cliënten lieten hun appartementen zelf zien en 'zo wil iedereen wel wonen' was de reactie. Een cliënte die als kind binnen kwam en inmiddels een volwassen jonge vrouw is, had de eer om de vlag te hijsen; Vol trots wappert die op ons nieuwe terrein.

Vanaf 16.00 uur, waren familieleden van de cliënten welkom, maar ook de buren en geïnteresseerden. Zeker 170 mensen hadden zich opgegeven dus het was een gezellige drukte. Middels voetstappen werden bezoekers over het terrein geleid; twee cliënten lieten hun appartement zien aan wie het wilde. De buren van de Bessentuin waren zo vriendelijk om hun grasveld ter beschikking te stellen voor de tientallen auto's. Buren die kwamen gluren, een zeer warme ontvangst in het geweldige Brucht. Voor wie het heeft gemist; heet jezelf welkom, dagelijks staat de koffie klaar!