Hardenberg

Symfonisch Blaasorkest zoekt musici

Door de redactie

Sinds vijf jaar heeft Overijssel een orkest: het Symfonisch Blaasorkest Overijssel (SBO). Het SBO wil de blaasmuziek in Overijssel nog beter op de kaart zetten en zoekt daarom nieuwe musici.

De muzikanten van het SBO maken niet alleen samen muziek, maar geven ook prachtige concerten, vaak met gastmusici. Het orkest probeert om elk jaar twee concerten te geven. Het Symfonisch Blaasorkest Overijssel is er voor iedereen in Overijssel en omstreken. Daarom wil het orkest muzikanten de kans geven mee te maken hoe het eraan toe gaat bij de repetities. Muzikanten zijn van harte welkom om een of meerdere repetities bij te wonen en mee te spelen.

Meespeelrepetities

Sinds januari repeteert het SBO in het gebouw van muziekvereniging Crescendo te Ommen, aan de van Reeuwijkstraat 36. Het SBO repeteert gemiddeld een keer per maand, op de zondag van 13.00 tot circa 17.00 uur. Het SBO nodigt muzikanten uit om een of meerdere repetities bij te wonen. Tijdens een vijftal repetities kunnen muzikanten meespelen met het SBO, en als afsluiting is er op 7 april een repetitiedag met aansluitend een concert. Er zijn wel wat voorwaarden. Je moet over een eigen instrument beschikken, of over één van een vereniging en je moet minimaal op B/C-niveau spelen. Tijdens de eerste twee repetitiedagen hebben al veertien muzikanten deelgenomen. Deelname is gratis.