Hardenberg

Sven Profijt wederom Nederlands Kampioen

Ingezonden

Op de Dutch open Kickboxing Championships in Geleen heeft Sven Profijt weer een Nederlandse titel binnen gehaald. De Krimmenees die zijn vechtsport kickboksen beoefend bij 9-JA GYM in Hoogeveen onder leiding van trainer Edward Vereijken, behaalde dit jaar al meerdere Europese en Nederlandse titels.

Zaterdag 11 mei op de Dutch open Kickboxing Championships te Geleen moest Sven het opnemen tegen 16 jongens uit zijn eigen categorie klasse. In de eerste partij moest Sven nog wakker worden. Nog niet geheel gefocust trok hij wel de partij naar zich toe waardoor hij zich verder plaatste in het toernooi. Trotse trainer noemde het 'Ringroest', Sven had al 3 weken niet meer in de ring gestaan waardoor hij het wedstrijdritme even terug moest vinden.

Verder het toernooi in liep het weer gesmeerd zoals we dat van Sven kennen. Rust en de regie nemen in de ring, want de ring is zijn domein. De puntjes pakken en toeslaat als er gelegenheid voor is. Enkele zware partijen waren natuurlijk niet uitgesloten, waardoor Sven wakker werd en helemaal in zijn element kwam. Door de finale te bemachtigen waren de ogen op Sven gericht want de mensen kennen hem en zien graag zijn vechtstijl.

In de finale straalde Sven een ontspannen indruk uit. Dit bleek ook zo te zijn want zijn stijl en spel was niet te evenaren door de tegenstander die ook graag een Nederlandse titel wilde behalen op dit toernooi.

Een mooie overwinning voor Sven. Waarna hij de felicitaties en de beker van zijn trotse trainer in ontvangst nam.