Hardenberg

Sven Profijt is Europees Kampioen

Door de redactie

Sven Profijt is 11 jaar oud en woont ik De Krim. Als jong ventje is hij begonnen met kickboksen en dit is uitgegroeid als een echte passie voor hem. Alles bij hem draait om deze sport. Zoals Sven zelf verwoord "Kickboksen is mijn leven".

.n de voorbereiding naar grote toernooien draait hij veel partijen om wedstrijdritme op te doen en traint hij minimaal 10 uur in de week. Daarnaast let hij op zijn voeding om goed gezond, op gewicht en in conditie te blijven. Veel sociale contacten gaan aan hem voorbij, doordat hij alle tijd en energie in deze sport steekt. Dit is een bewuste keus die Sven zelf maakt, want een topsporter word je niet zomaar. Het is een wereld die op zichzelf staat en waar je het in de ring zelf moet doen. Op eigen kracht, kennis, inzicht en ook mentaal moet je sterk zijn. Een jochie van 11 jaar die deze passie zo uit kan dragen ís een topsporter.

Afgelopen weekend is Sven afgereisd naar Engeland (Hastings) om daar te gaan strijden voor het Europees Kampioenschap. Volledige focus en goed voorbereid was zondag 27 januari de dag dat het moest gebeuren. Er was maar één doel, na elke partij als winnaar de ring verlaten. Knokken voor wat je waard bent en de finale halen. Dan sta je in één keer in de finale waar je lang van gedroomd hebt. Als je Europees Kampioen wil worden dan moet het nu gebeuren. Alles geven wat er in je zit en waar je al die tijd op getraind hebt. Onder begeleiding van zijn trainer Edward Vereijken betreedt Sven de ring om deze dag voor het laatst als winnaar de ring te verlaten. Erg gemakkelijk ging het niet doordat de tegenstander groter dan hem was. Als je dan toch na drie ronden overduidelijk als winnaar uitgeroepen wordt en een belt overhandigd krijgt voordat je de ring verlaat, mag je super trots op je zelf zijn en mag je je Europees Kampioen noemen.