Hardenberg

SV Dedemsvaart vijfde

Door de redactie

Zaterdagtweedeklasser Noordscheschut heeft voor het eerst het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen. In de spectaculaire finale tegen SVBO op zaterdag 14 januari boog Noordscheschut in de laatste zeven minuten een 3-2 achterstand om in een 5-3 zege. Noordscheschut verloor tijdens het toernooi geen enkele wedstrijd en werd door velen als de terechte winnaar gezien. DZOH werd derde door HZVV met 4-3 te verslaan en Dedemsvaart, debutant in de finale, werd vijfde door Nieuw Buinen na strafschoppen te verslaan.

Na loting werden DZOH, Noordscheschut en Nieuw Buinen in poule A ondergebracht. Poule B bestond uit SVBO, Dedemsvaart en HZVV. In poule A eindigde Noordscheschut als eerste met vier punten door een 1-0 zege op DZOH en een 0-0 gelijkspel tegen Nieuw Buinen, dat woensdag via de tussenronde de finale had bereikt. DZOH eindigde als tweede door de beslissende wedstrijd tegen Nieuw Buinen met 1-0 te winnen. DZOH en Noordscheschut plaatsten zich voor de kruisfinales. Eindstand Poule A: 1. Noordscheschut, 2-4; 2. DZOH, 2-3; 3. Nieuw Buinen, 2-1. In poule B was het iets spannender, want alle drie ploegen eindigden op drie punten. SVBO won met 3-1 van Dedemsvaart en verloor met 1-0 van HZVV. HZVV moest in het laatste pouleduel tegen Dedemsvaart met minstens twee doelpunten verschil winnen om eerste te kunnen worden, maar de eersteklasser verslikte zich voor de tweede keer dit toernooi in de derdeklasser en verloor met 3-4. Dedemsvaart kwam daardoor een doelpunt tekort, waardoor HZVV tweede werd en zich op het nippertje voor de kruisfinales plaatste. Eindstand Poule B: 1. SVBO, 2-3 (3-2); 2. HZVV, 2-3 (4-4); 3. Dedemsvaart, 2-3 (5-6).

SVBO en DZOH

De eerste kruisfinale tussen SVBO en DZOH was erg spannend. SVBO kwam met 3-1 voor en DZOH knokte zich in de slotfase sterk terug tot 3-2. De Emmenaren waren dichtbij de 3-3, maar vijftien seconden voor tijd schoof Max Heijnen van SVBO de bal van ver in een leeg doel, waarmee de wedstrijd beslist was in het voordeel van de zondageersteklasser die daardoor zeker was van een finaleplaats. De tweede kruisfinale was de lokale derby tussen HZVV en Noordscheschut. De tweedeklasser was effectiever dan HZVV en won met 3-1, waardoor Noordscheschut voor de eerste keer in de geschiedenis finalist was.

Strijd om vijfde plaats

In de strijd om de vijfde plaats leek Dedemsvaart op een zege af te gaan, nadat het met 2-0 voorkwam. Nieuw Buinen kwam terug tot 2-2 door een fortuinlijke tweede treffer acht seconden voor tijd doordat doelman Erik Abbes de bal door de vingers liet glippen. Dedemsvaart won de strafschoppenserie met 3-2, waardoor het debuut met een knappe vijfde plaats gevierd kon worden. Ook in de strijd om de derde stek tussen HZVV en DZOH zat het venijn in de staart. Na een 3-3 tussenstand was het de sluwe Roy Stroeve die in de laatste minuut de 4-3 maakte, waardoor DZOH derde werd en HZVV vierde.

Finale

De finale tussen Noordscheschut en SVBO ging lang gelijk op. SVBO kwam drie keer op voorsprong, maar Noordscheschut maakte steeds weer gelijk: 3-3. In de laatste zeven minuten liep Noordscheschut uit naar 5-3, waardoor het voor het eerst de beker met de grote oren in ontvangst mocht nemen. Voor voorzitter Jo Assen betekende de veertigste editie zijn laatste als preses en hij werd daarvoor bedankt. Hij wordt opgevold door Gradus Zwiers.