Hardenberg

SV Dedemsvaart verliest van Oerterp

Ingezonden

Zondag 8 maart was de wedstrijd tussen SV Dedemsvaart en Friese Oerterp de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2019/2020 voor de corona break. Dedemsvaart won met 4-1.

Zondag begon onder stralende weersomstandigheden de nieuwe competitie ook met een duel tussen Dedemsvaart en Oerterp. Hoewel Dilan van Bree en Reamon Knol zijn gestopt, mocht van de oranjehemden een positief resultaat tegen de Friezen worden verwacht. Dit ondanks het feit dat de voorbereiding zeker niet goed is verlopen. De bekerwedstrijden gingen verloren en ook was er verlies in de oefenwedstrijden tegen Hoogeveen (zaterdag) en Bruchterveld.

Zonder de geschorste Danny Kuiper en de geblesseerde Dennis Eggen kende Dedemsvaart een goede start. Een terugspeelbal werd door keeper Couperus gemist. De bal werd door de paal gekeerd, waarna het voor captain Ben Gerritsen een koud kunstje was de bal over de doellijn te werken, 1-0.

Hierna ontspon zich een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met veel slordigheden en kansjes voor beide ploegen.

13

Vanaf de bank waren de SVD spelers al enkele keren gewaarschuwd voor Dennis van Roeden ¿ de nummer 13 van Oerterp ¿ maar die boodschap leek de spelers maar niet te bereiken. In de 26e minuut kreeg Van Roeden alle vrijheid om door de defensie te lopen en te scoren, 1-1. Twee minuten later tekende hij ook voor de 1-2.

In minuut 32 verspeelde Dedemsvaart de bal knullig op het middenveld en werd het 1-3 door een goal van Jesse van den Broek.

Hoop

Drie minuten na de rust kwam Dedemsvaart door een eigen doelpunt op 2-3 en gloorde er weer hoop. Dat duurde niet lang, want nog geen twee minuten later was het al weer 2-4 door plaaggeest Dennis van Roeden.

Even was er sprake van enige irritatie bij SV Dedemsvaart, maar het niveau werd niet beter ondanks enkele doorgevoerde mutaties. In de slotminuut werd het nog 3-4 door een doelpunt van Ben Gerritsen. Vanaf de stip liet hij doelman Couperus kansloos.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer