Hardenberg

SV Dedemsvaart ontvangt koploper SV Dalfsen

Door de redactie

Na de achtereenvolgende kampioenschappen in 4H en 3C doet SV Dalfsen het ook uitstekend in de noordelijke tweede klasse. Afgelopen zondag nestelde het team van trainer Jacob Grooten zich naast Lemelerveld aan kop door in Lemelerveld met 0-1 te winnen. Als winnaar van de eerste periode is Dalfsen al verzekerd van de nacompetitie.

Nummer 3 Heerde volgt op zes punten. Heerde werd afgelopen zondag op eigen veld met 1-4 verslagen door Dedemsvaart. Het team van trainer Arnoud Rouwenhorst maakt een goede periode door. Na de ruime 7-2 nederlaag bij Lemelerveld, volgden zes overwinningen. Vier in de competitie en twee oefenzeges.

Historie

Het is een tijd geleden dat de beide SVD's elkaar in competitieverband troffen. In het seizoen 2008-2009 was dat in de oostelijke vijfde klasse H. In Dalfsen leed Dedemsvaart toen de enige nederlaag van dat seizoen. Dalfsen won op 12 oktober 2008 met 3-2. De Dedemsvaartse goals werden gescoord door Patrick Vos en Joram Tupamahu. Op de Boekweit werd het 2-0 door goals van Guido van Zijl en Pim Kuijer. Dedemsvaart, dat toen werd getraind door Sip Bloemberg, werd dat seizoen kampioen.

Ook in het seizoen 2010-2011 troffen de teams elkaar, toen in de oostelijke vierde klasse H. Op de Boekweit won Dedemsvaart zondag 10-10-'10 met 6-4. Voor Dedemsvaart scoorden Reamon Knol (3x), Sybren Poppen, Patrick Vos en er was een eigen doelpunt. Op 20 maart 2011 werd het op sportpark Gerner 0-2 door doelpunten van Marco Hulst en Sybren Poppen (op archieffoto in gesprek met Bert van Losser).

Het door Marcel Smid getrainde SV Dedemsvaart eindigde in het seizoen 2010-2011 op de vierde plaats. Dalfsen degradeerde naar de vijfde klasse.

Welkom

Komt u ook genieten van een – naar verwachting – enerverend voetbalduel? U bent zondag natuurlijk hartelijk welkom op sportpark de Boekweit. Het eerste fluitsignaal klinkt om 14.00 uur.