Hardenberg

Super Supermarktkeurmerk voor Plus Alfring

Door de redactie

Plus René Alfring in Hardenberg is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer René Alfring ontving het keurmerk op 28 april uit handen van Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer René Alfring en zijn team bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. In het bijzonder door de aandacht op het gebied van duurzame energie en stimulerend personeelsbeleid. Lokale betrokkenheid uit zich onder andere in het initiëren en sponsoren van vele goede doelen. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria

Plus René Alfring in Hardenberg is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en —reductie, en transport en logistiek. Ten Have benadrukte tijdens de uitreiking dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. René Alfring is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: "Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt". Plus René Alfring heeft haar klanten afgelopen vrijdag en zaterdag laten profiteren van het behaalde keurmerk door gratis reuze rozijnenbollen uit te delen aan iedere klant.