Hardenberg

Succesvolle Rotary Midnightwalk

Door de redactie

Even leek het weer de grote spelbreker te zijn op vrijdagavond 14 december tijdens de vijfde editie van de Rotary Midnightwalk, maar het viel alleszins mee.

Nadat bekend werd gemaakt dat dit jaar het Hospice gesteund zou worden, praatte spreekstalmeester Erik Volkers de ruim 800 bezoekers op zijn kenmerkende enthousiaste wijze de startstreep over, waarna men via het Wilhelminaplein en de Troubadour linksaf het wandelpad langs de Vecht opwandelde. Dit pad voerde de wandelaars naar het nieuwe, onlangs in gebruik genomen onderkomen van de kanovereniging. Waar links op de Vecht de kanoërs met verlichte peddels dreven kon men rechts een kijkje nemen in het gloednieuwe gebouw.

Terwijl langs de vechtoevers de midwinterhoornen klonken, werden de hulpdiensten bezocht. Zowel de brandweerkazerne alsmede het politiebureau hadden de deuren opgezet om zo een kijkje in hun wereld te geven. Waar de één geïnteresseerd in het wagenpark was, hield de ander even stil bij het optreden van Quint, een muziekgroep bestaande uit mensen met een beperking.

De tocht werd vervolgd over de Europaweg naar het gemeentehuis, waar men kon genieten van een warm kopje koffie en een sfeervol optreden van HCM in de raadszaal. Lekker opgewarmd was het doorstappen naar het LOC, waar aan de ene kant van het gebouw Canta Libre voor de muzikale omlijsting zorgde en men aan de andere kant de zorg van dichtbij kon bekijken. Het laatste deel van de route ging via het clubgebouw van Juventa langs de sfeervol verlichte Vechtpromenade. Aangekomen bij het haventje lag de sfeervol versierde rondvaartboot 'Le bateau de Napoleon' klaar om uit te varen. Voor wie liever vaste grond onder de voeten wilde blijven voelen, zorgden de Vechtttaler Jungs ervoor dat er toch meegedeind kon worden.

Na ruim vijf kilometer in de benen was het warm binnenkomen bij Blij, waar Big Band Coevorden en een dj voor een gezellige afterparty zorgden. Al met al kan Rotary Hardenberg terugkijken op een zeer geslaagde vijfde editie van de altijd bijzondere Midnightwalk.