Hardenberg

Succesvolle B kampioenschappen voor de Grunte

Ingezonden

Afgelopen weekend waren de Overijsselse B kampioenschappen zeer succesvol voor de zwemmers van de Grunte. Met maar liefst 31 medailles gingen zij naar huis. Laura Dekker verscheen als eerste op de startblokken voor de 100 vlinderslag. Hierbij haalde ze een mooie 2e plaats. Op zondag kwam hier nog een gouden en zilveren medaille bij. Voor Rens Minke, Luuk Tangenberg en Taco Hengstman was de 100 vrij een goede slag. Respectievelijk 3e, 2e en 1e plek op het podium. Taco wist ook nog 2 gouden medailles te bemachtigen en een bronzen medaille op de 50 vlinderslag. Teamgenoot Luca Aufderhaar zwom op deze afstand naar een 2e plaats. Op zondag wist hij hier nog een 3e plaats aan toe te voegen. Lotte Aufderhaar stond bij de 50 rug op een 3e plaats. Rens won goud op de 50 vrij. Luuk won op deze slag een bronzen medaille. Eline Pullen was ook zeer goed bezig dit weekend. Met maar liefst twee maal een eerste plaats en op zondag een derde plaats was zij zeer tevreden! Ook Eva Havelaar was zeer blij verrast met een eerste plek op de 50 vrij. Voor nieuwkomers Maaike Schrotenboer en Arjanne Mulder was dit een eerste ervaring met een 50m bad. Ze konden goed meekomen op de 50 vrij. Marinka Mulder zwom een mooie PR op dezelfde afstand. Maaike zwom zelfs zondag naar een 2e plaats. Marit van Dalen doet al wat langer mee en kan ook goed terugkijken hierop. Zo ook voor Lienke Pouwels. Ook Alyssa Eilander kon met medailles naar huis. Zij zwom op de 200 wisselslag naar een 2e plek en op zondag een gouden op de 100 vrij. Op de 50 schoolslag stond Jasmijn Plas op het podium. Een mooie gouden plak voor haar. Ze zwom ook mooie tijden op de 50 vrij, 100 rug en 200 wissel. Ook zondag liet ze goed zien wat ze kon. Wederom een gouden en daarnaast nog een zilveren medaille.

Lianne Plas ging op zondag mee en zwom naar een 1e en 2e plaats. Daan Tangenberg wist ook zijn tijd op de 50 m vrij goed te verbeteren.

Maar liefst 7x verscheen er een estafetteploeg aan de start dit weekend. Van deze keren mochten ze 3x een gouden, 1x een zilveren en 1x een bronzen meenemen naar Hardenberg.