Hardenberg

Succesvolle 38e Coop Dorpsloop in De Krim

Ingezonden

Al vroeg in de morgen verzamelen zich wandelaars uit alle windstreken zich bij vv DKB in De Krim. Het frisse, droge winterweer lokt ook de plaatselijke wandelaars naar de start. Ruim 300 wandelaars vertrekken voor een route over de Vloeivelden en het prachtige landgoed De Groote Scheere. De midwinterhoornblazers staan op diverse punten langs de route

'd'olde roop' te blazen. Tijdens een rustpauze op Huis ter Scheer warmen de wandelaars weer op met koffie, soep en broodjes. Op naar de volgende etappe. Een gastvrij onthaal op melkveebedrijf De Scheerse Polder door de familie Bosman, met een kijkje achter de schermen, een heldere uitleg van de melkrobot en koffie met koek geeft de wandelaars voldoende energie voor de laatste etappe, naar de kantine van DKB. Routebouwer Henk Kerssies toont zich na afloop van de wandeltocht zeer tevreden over het verloop van de wandeltocht.

Vanaf een uur of 12 melden ook de hardlopers zich bij het inschrijfbureau in de voetbalkantine. De jeugd en de G-lopers voltooien een 1km-route over de Krimse Coolsingel, waarna de oudere jeugd een ronde van 2,5km door het Krimse centrum rent.

Om 2 uur start de 5km wedstrijd, met een groot deelnemersveld. Terwijl de temperatuur daalt, lopen de mannen en vrouwen onder aanmoediging van de aanwezige supporters zich in het zweet. Winnaar Van Eeken (Wielen) heeft slecht 15.32 nodig om de finish te bereiken. Snelste vrouw is Robin Prent (Ruinen).

De deelnemers op de 10km lopen 4 rondes over het snelle stratenparcours van De Krim. Uiteindelijk wint Erik Leusink de afstand in 32.18. De winst bij de vrouwen gaat naar Sanne Heidinga in een tijd van 41.38

De hele dorpsloop werd door speaker Rene Marissen op een onnavolgbare wijze aan elkaar gepraat, zonder daarbij de prestaties van de mindere goden uit het oog te verliezen. Zowel Marissen als organisator Rik Bosman zien terug op een zeer geslaagde dag en blikken reeds vooruit naar de 39e Coop Dorpsloop op zaterdag 21 december 2019 waar ze de wandelaars en hardlopers weer van harte welkom heten in De Krim.

fotoalbum via Facebook 'Loopgroep De Krim'