Hardenberg

Succesvol weekend voor Second Dribble

Ingezonden

Zaterdag 30 maart moesten er 3 teams van Second Dribble spelen. De meisjes U12 speelden in Hengelo tegen Twente Buzzards. In het begin werd Second Dribble ondanks fel verdedigen snel op achterstand gezet. Dit schudde het team wakker. Ze werden feller met snelle acties naar de basket en werkten hard. Second Dribble liep in op de Twente Buzzards. Met een kleine achterstand gingen ze de rust in. In de 2e helft was de concentratie weg bij de meiden van Second Dribble. Ondanks een knappe eindsprint bleven de punten toch in Hengelo. Eindstand 53 ¿ 29.

Second Dribble U12 jongens speelden 's avond een uitwedstrijd in Nijverdal tegen Valley Bucketeers. Beide teams lieten zien zeer gewaagd aan elkaar te zijn. Mooie scores werden door beide partijen afgewisseld met goed verdedigende acties. Bij rust stond er een stand van 12-11 in het voordeel van Valley Bucketeers op het score bord. Dat beloofde een spannende 2e helft te worden. Na rust werd de wedstrijd wat feller en harder met veel fouten aan beide kanten. Second Dribble liet iets meer rust in hun spel zien. In de laatste periode wist Second Dribbel de wedstrijd uiteindelijk naar zicht toe te trekken. Een dik verdiende overwinning voor Second Dribble Jongens U12. Eindstand: 24 ¿ 30.

Second Dribble U16 speelden thuis in sporthal De Kamp tegen de nr 3 uit hun competitie; De Kikkers uit Borne. De vorige confrontatie was makkelijk gewonnen door De Kikkers, maar dit keer liep het anders. Beide teams speelden sterk en soms op het randje. Second Dribble kwam het beste uit de startblokken. Met goed samenspel en individuele acties zorgden ze voor mooie scores. Maar Kikkers wisten goed in het spoor te blijven. Na de rust kwam Second Dribble achter te staan in een wat slordige fase van de wedstrijd. Lang leek het erop dat de wedstrijd net verloren zou worden. Met een laatste krachtinspanning in de allerlaatste seconden van de wedstrijd wist Second Dribble toch de gelijkmaker te forceren. Dit betekende 5 min. verlengen. Second Dribble gaf nog een keer vol gas en pakten uiteindelijk toch de overwinning. Eindstand: 40 ¿ 34.