Twenterand

Succesvol eerste dartstoernooi Black Piano

Door de redactie

In het weekend van 24 en 25 mei werd bij café Black Piano in Vriezenveen het eerste darttoernooi gehouden. Er werden twee toernooien gehouden, op de vrijdagavond een single en op zaterdag de koppels. Uitbaters Gratze en Inge hadden voor de koppels een mooie hoofdprijs gereserveerd van 150 euro en bij de singles was het inleggeld het prijzengeld. Zij konden terugkijken op een zeer gezellig weekend met deelnemers uit de wijde omgeving.

In het singletoernooi deden er 29 darters mee die verdeeld werden over vijf poules, vier van zes spelers en één van vijf spelers. De nummers 1 tot en met 4 van de poules van 6 gingen door en 1 tot en met 3 van poule van 5. Cor Zorgdrager uit Vroomshoop won uiteindelijk het toernooi, door in de finale Jacob Brink uit Kloosterhaar met 6-1 te verslaan. Michael Stoeten uit Vroomshoop en Jarno Sommer uit Rossum eindigden op de derde plaats. In de verliezerronde ging de finale tussen Niels Millekamp uit Hardenberg en Bas Wijnen uit Vriezenveen. Niels won met 4-3. Op de derde plaats eindigden Marco Voortman uit Holten en Sarinna Rozenmuller uit Rijssen. De hoogste uitgooi was van Melvin Hoekstra (140).

Koppeltoernooi

Op de zaterdagavond deden er dertien koppels mee die verdeeld werden over drie poules. Het werd een zeer gezellige en vooral sportieve avond. De toernooiwinst ging naar het koppel Michael Stoeten / Jacob Brink. Zij versloegen in de finale Christian Kist en Bennie Gerrits met 6-2. De koppels Eddy Fokke/Marcel Snippe en Peter Knol/Dennis Dekker legden beslag op de derde plaats. In de verliezerronde was het koppel Martijn van Semondt/Nick Truyen in de finale met 4-2 te sterk voor Marrit Lobker/Alex ter Haar. De derde plaats ging hier naar de koppels Very Terburg/Silvia Dekker en Sarinna Rozenmuller/Karin Brink. Deze dag was het Michael Stoeten die met 160 de hoogste uitgooi had.