Hardenberg

Subsidie voor renovatie De Spreng-El

Door de redactie

Basisschool De Spreng-El in Ane krijgt ruim twee ton subsidie voor renovatie van het pand. Daarmee is de helft van de kosten voor de renovatie gedekt. De school betaalt de andere helft zelf.

Bij de renovatie krijgen, met het oog op duurzaamheid en luchtkwaliteit, isolatie en ventilatie ruim aandacht. Door het plaatsen van vouwwanden neemt de flexibiliteit van het gebouw toe. Verder vinden in het hele gebouw diverse kleine verbeteringen plaats. Tegelijk wordt het vloeroppervlak iets verkleind, waardoor de school een passender grootte krijgt.

Vanwege de constructie van het gebouw is de renovatie een vrij complexe aangelegenheid. De kosten van de renovatie vallen daardoor 60.000 euro hoger uit dan vooraf was geraamd. In totaal is met de renovatie 414.000 euro gemoeid, gemeente en school nemen elk de helft van de kosten voor hun rekening.