Hardenberg

Subsidie elektrische auto: wat zijn de voorwaarden?

Door de redactie

Vanaf 1 juli kunnen eigenaren van een elektrische auto subsidie krijgen. De subsidieregeling geldt met terugwerkende kracht. Wie op of na 4 juni een elektrische auto heeft gekocht, kan een subsidieaanvraag indienen. Met deze tegemoetkoming hoopt de overheid elektrisch rijden te stimuleren.

Voorwaarden voor de subsidie

Alle voorwaarden van deze regeling staan in de Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Daarin valt te lezen dat de subsidie alleen bedoeld is voor particulieren. De tegemoetkoming is bestemd voor kleine of compacte middenklasse auto's met een nieuwprijs tussen de 12.000,- euro en 45.000,- euro. De tegemoetkoming voor een nieuwe, elektrische auto is 4.000 euro. Eigenaren van een elektrische tweedehands auto (occasion) kunnen 2.000 euro krijgen. De auto moet een bereik hebben van minstens 120 kilometer. Het is eventueel ook mogelijk om subsidie te krijgen als men private lease rijdt.

Subsidiepot voor nieuwe elektrische auto's bijna leeg

Het is verstandig om niet te lang te wachten met de aanvraag. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is er nog maar iets meer dan 1,6 miljoen euro beschikbaar voor de rest van het jaar. Er was in totaal 10 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe elektrische auto's. Wie nu achter het net vist, komt op een wachtlijst te staan. Begin 2021 zal de subsidiepot weer worden aangevuld. Met de aanvragen voor tweedehands elektrische auto's gaat het nog niet zo hard. Van de beschikbare 7,2 miljoen, is er pas 1,26 miljoen euro aan subsidie aangevraagd.

Belastingvoordelen elektrisch rijden

Naast deze aantrekkelijke subsidie, zijn er nog een aantal andere voordelen waar elektrische rijders gebruik van kunnen maken. Zo betaalt men voor een volledig elektrische auto tot 2025 geen wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting). Afhankelijk van de auto, scheelt dat honderden tot meer dan 1.000,- euro op jaarbasis. Ook betaalt men in 2020 geen aankoopbelasting (BPM) voor een nieuwe elektrische auto. Bovendien is de bijtelling voor een zakelijke elektrische auto een stuk lager dan voor een benzine- of dieselauto. Voor elektrische auto's geldt er een bijtelling van 8 procent over de eerste 45.000,- euro. Voor het bedrag daarboven geldt de normale bijtelling van 22 procent. Tot slot kunnen mensen in sommige gemeenten subsidie aanvragen voor een laadpaal.

Soms hogere premie bij elektrische auto's

Een elektrische auto is door de prijzige accu duurder in aanschaf. Hierdoor vragen sommige verzekeraars ook een hogere premie voor de autoverzekering. De hoogte van de autoverzekering is namelijk onder andere afhankelijk van de waarde en leeftijd van de auto. Bovendien zijn reparaties aan de accu vaak ook erg duur. Dit wordt ook weer doorberekend in de premie. Eigenaren van een elektrische auto kunnen hun voertuig het beste allrisk verzekeren. Als er wat met de auto gebeurt, dan zijn ze in ieder geval verzekerd voor deze hogere kosten.

Meer en ander nieuws op https://www.pricewise.nl/.