Hardenberg

Studiekring in Bibliotheek Hardenberg jaar actief

Door de redactie

De Studiekring op de donderdagavond in Bibliotheek Hardenberg heeft een zeer geslaagd eerste jaar achter de rug. De deelnemers van de Studiekring komen om de week bij elkaar waar ze ideeën en meningen over allerlei onderwerpen met elkaar delen. Het is verrassend om te ontdekken hoeveel kennis, ervaring en inzicht in iedere deelnemer verborgen ligt. Geïnteresseerde 50-plussers kunnen nog deelnemen aan deze Studiekring. De eerstvolgende avond vindt plaats op 5 maart van 19.30 tot 21.30 uur.

De Studiekring is voor mensen die breed en geestelijk actief willen blijven en nieuwe mensen willen blijven ontmoeten. De onderwerpen die behandeld worden zijn zeer divers, afgelopen jaar is er onder andere gesproken over Natura2000-gebieden en de consequenties voor mensen en bedrijven in de nabijheid van zo'n gebied. Totaal anders was een lezing over Ikigai (een methode om je prettiger te voelen in het leven). Ook erg interessant waren de lezingen over IJsland, het leven op een binnenvaartschip, energiebesparende mogelijkheden en hoe verschillende soorten bier worden gebrouwen. De Studiekringleden dragen de onderwerpen aan, zo wordt de inhoud van de avonden bepaald.

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de donderdagavond Studiekring, meld u zich dan aan bij Bibliotheek Hardenberg via 0523-270271 of info@bibliotheekhardenberg.nl.