Hardenberg

Studenten Alfa College debatteren ook dit jaar in raadzaal

Door de redactie

Er komen ook dit jaar weer ruim 500 studenten van het Alfa-college naar het gemeentehuis van Hardenberg om in de raadzaal met elkaar in debat te gaan. En ook dit jaar staat de gemeenteraad weer klaar om de studenten van raad te voorzien.

De debatten vinden plaats op maandag 28, dinsdag 29 en donderdag 31 januari. De studenten gaan eerst op school bezig met politiek en vervolgens komen ze op het gemeentehuis om met elkaar in debat te gaan.

Jaarlijks evenement

Aan dit jaarlijks terugkerende project komen per dag gemiddeld acht groepen verdeeld over twee sessies. Dat betekent dat er ook per dag acht voorstellen worden behandeld en uit deze voorstellen kiezen de studenten elke dag twee winnaars. Uiteindelijk zijn er zes voorstellen. De griffie bepaald uiteindelijk welk voorstel het beste is en of dit voorstel ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.

Programma Sessie 1

12.45 - 13.00 uur: inloop; 13.00 - 14.15 uur: debat; 14.15 uur: sluiting

Programma Sessie 2

14.00 - 14.15 uur: inloop; 14.15 - 15.30 uur: debat; 15.30 uur: sluiting

Politiek saai? Echt niet!

Door middel van deze jaarlijks terugkerende politieke week probeert het Alfa-college samen met de raad de studenten te laten zien dat politiek niet iets hoeft te zijn dat ver van ze af staat, niet alleen iets is voor 'nerds' en 'grijze muizen' en dat politiek bedrijven best heel leuk en leerzaam kan zijn.