Ommen

Stress Less Day

Door de redactie

Schrijven en yoga zijn twee aanvullende paden, met één overeenkomend doel: met aandacht leven. Tijdens de Stress Less Day op camping Beerze Bulten laten vitaliteitscoach Yvonne Berg en schrijfcoach Janko Ekkel je ervaren hoe de combinatie van schrijven, yoga en meditatie kan leiden tot ZIN in je leven. Een dagje ontstressen. Stressfactoren te lijf met pen en mat.

Dagelijks zijn er dingen die kortdurend stress geven. Dat kan een deadline zijn, prestatiedruk, de combinatie van werk en gezin, of een conflict met een collega of familie. Maar ook het gebrek aan autonomie of aan zekerheid kan een stressfactor zijn. En dan is er ook nog social-media, waar we soms maar moeilijk van los kunnen komen.

Het verwerken van allerlei prikkels kan al een fulltime job zijn. Chaos in je hoofd, stress ligt op de loer. Als je dagelijks stress ervaart en niet voldoende tijd neemt om terug te veren en dus niet meer herstelt, raak je geestelijk en lichamelijk uitgeput. Je kunt steeds minder hebben en hebt het gevoel dat je wordt geleefd. Stresshormonen zorgen er dan voor dat jouw systeem gevoeliger wordt, je wordt angstig en onzeker. Je maakt fouten en presteert steeds slechter. De vicieuze cirkel is geboren. Ga je alsmaar door dan raak je overspannen of kom je in een burn-out.

Ga die stressfactoren nú te lijf of doorbreek die vicieuze cirkel door te ontstressen.

Tijdens de Stress Less Day ga je ervaren wat het met je lijf doet als het mentaal en fysiek wordt opgeladen. Het lijf herstelt.

Dit doe je door middel van verrassende schrijfopdrachten, waarin je bijvoorbeeld in één golf vanuit je hart ideeën op papier zet om daarna een opgeruimd maar rijk gevoel te ervaren. De mooiste teksten ontstaan op deze manier.

Je leert tevens rustgevende yoga - en meditatietechnieken te gebruiken om contact te maken met jezelf en te herstellen.

Onder professionele begeleiding maak je, zowel binnen als in de natuur, kennis met het bijzondere effect van meditatie tijdens het schrijfproces in een prachtige omgeving.

Na deze Stres Less Day ben je weer helemaal opgeladen om stress te lijf te gaan en heb je meer plezier en voldoening in werk en leven.

De Stress Less Day vindt plaats op zaterdag 16 maart van 10:00 – 16:00 uur. De kosten zijn vijfenzeventig euro per persoon, incl. koffie/thee/water en een uitgebreide lunch. Aanmelden kan via www.groepstraining.nl/workshops.