Hardenberg

Stremming scheepvaartverkeer vanwege onderhoud

Door de redactie

De provincie Overijssel voert vanaf 11 januari tot en met april 2021 werkzaamheden uit aan de Coevordersluis en Coevordersluisophaalbrug bij buurtschap De Haandrik. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het scheepvaartverkeer. De stremming is ter hoogte van de Coevordersluis. Er gelden geen beperkingen voor het wegverkeer.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode waarin het aanbod van scheepvaartverkeer beperkt is. Een gedeeltelijke stremming is door de aard van de werkzaamheden echter niet te vermijden. Daarom is de Coevordersluis en –ophaalbrug gestremd in de periode van maandag 1 maart 2021 tot en met vrijdag 26 maart 2021 en tussen zaterdag 27 maart 2021 tot en met dinsdag 13 april 2021.

Handmatige bediening bij uitzondering

In afstemming met de scheepvaarbedrijven gaat de provincie kijken of het nodig is om bij uitzondering handmatige bediening van de brug en sluis mogelijk te maken. Dit zou dan plaatsvinden op de zaterdagen.

Alternatieve route

Het is voor CEMT I vaartuigen met een diepgang van maximaal 1,50 meter mogelijk om van- en naar Coevorden om te varen via het Stieltjeskanaal/Verlengde Hoogeveensche Vaart/Hoogeveensche Vaart. De provincie Drenthe bedient hier op afroep, waarbij de scheepvaart dit 3x24 uur van tevoren moet melden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bruginstallatie, het vervangen van kabels/leidingen en onderhoudswerkzaamheden. Ook worden er een aantal bomen gekapt in verband met het zicht op de camerabeelden door de brugbedienaar. Dit aantal bomen wordt elders dit najaar herplant. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer SPIE. Tijdens de werkzaamheden is de hinder beperkt tot geluidshinder door bijvoorbeeld boren of slijpen. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur.