Hardenberg

Stremming scheepvaartverkeer Haandrik vanwege onderhoud aan Haandriksluis en Haandrikophaalbrug

Door de redactie

De provincie Overijssel voert van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 19 februari 2021 werkzaamheden uit aan de Haandriksluis in het Kanaal Almelo-De Haandrik en de Haandrikophaalbrug in de Coevorderweg in de gemeente Hardenberg. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het scheepvaartverkeer. Er gelden geen beperkingen voor het wegverkeer.

Stremming scheepvaartverkeer

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode waarin het aanbod van scheepvaartverkeer beperkt is, maar stremming is door de aard van de werkzaamheden en eisen ten aanzien van waterveiligheid niet te vermijden. Het Kanaal Almelo-De Haandrik is daarom gestremd voor scheepvaartverkeer van maandag 23 november 2020 tot en met vrijdag 29 januari 2021. Gedurende deze periode worden de bedienings- en besturingsinstallaties van de Haandriksluis en de Haandrikophaalbrug vervangen en kunnen zowel de sluis als de brug niet bediend worden.

Alternatieve route

Vanaf maandag 14 december 2020 is het voor CEMT I vaartuigen mogelijk om van en naar Coevorden om te varen via het Stieltjeskanaal/Verlengde Hoogeveensche Vaart/Hoogeveensche Vaart. In de periode van maandag 23 november 2020 tot en met zondag 13 december 2020 is het niet mogelijk om om te varen in verband met werkzaamheden op de omvaarroute.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bruginstallatie, het vervangen van kabels/leidingen en onderhoudswerkzaamheden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer SPIE. Tijdens de werkzaamheden is de hinder beperkt tot geluidshinder door bijvoorbeeld boren of slijpen. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer