Hardenberg

Streektaal bij Vrouwen van Nu

Door de redactie

Op dinsdag 19 maart is er een bijeenkomst van Vrouwen van Nu in 't Trefpunt in Balkbrug. De avond begint om 19.45 uur. In het kader van de maand van de streektaal is Hennie Kuijer oud presentator van radio Drenthe 'Hemmeltied' uitgenodigd door Vrouwen van Nu Balkbrug.

Zij vertelt vol humor over dagelijkse dingen, leest versjes voor en zingt mooie liedjes, waarbij zij zichzelf op gitaar begeleidt. De liedjes schreef zij veelal zelf. Op 12 maart is er ook een excursie naar de streektaaldag. Een groot aantal leden zullen dit gaan bezoeken in De Carrousel te Ommen waar ze getrakteerd worden op mooie voorstellingen en verhalen in de streektaal. De vrouwen van Nu-Balkbrug hebben in de zomermaanden ook iedere week een fietstochtje in de planning en gaan er dan lekker samen op uit trekken.

Nieuwsgierig naar de vereniging en de activiteiten? Kom dan op 19 maart naar 't Trefpunt aan de Mepperlerweg te Balkbrug. De avond begint om 19.45 uur en is ook geopend voor vrouwen die (nog) geen lid zijn van Vrouwen van Nu Balkbrug.