Hardenberg

Streekmuseum De Kalkovens opent seizoen

Door de redactie

Op zaterdag 20 april, om 14.00 uur, opent het streekmuseum De Kalkovens in Dedemsvaart weer zijn deuren voor het publiek.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om het museum er weer tiptop uit te laten zien voor het nieuwe seizoen. De Turfschuur heeft een totale facelift ondergaan. De 'vaste' expositie, die er al vele jaren stond opgesteld, heeft plaats gemaakt voor een geheel nieuwe. Deze nieuwe expositie laat het publiek onder meer kennismaken met de eerste jaren van de historie van de voormalige gemeente Avereest, zoals onder andere de turfafgravingen. Op beeldschermen kunnen bezoekers filmpjes van de gehele ontwikkeling van deze regio bekijken. In de oudheidkamer/ontvangstruimte is eveneens het nodige veranderd. In deze ruimte staat ook de digitale tafel opgesteld, waarop bezoekers informatie, foto's en dergelijke kunnen bekijken.

Het terrein rondom het museum heeft het nodige onderhoud gehad, zo zijn onder andere de trappen naar het turfschip 'Avontuur' aangepast. Het zijn nu 'luie trappen'. Ten noorden van de smederij/timmerwerkplaats is een ligplaats voor de bokschuit gecreëerd en wordt een authentiek houtstek gebouwd. Genoeg redenen dus om dit seizoen weer een kijkje (of meerdere kijkjes) te nemen in het mooie streekmuseum De Kalkovens. U bent van harte welkom.