Hardenberg

Strawberry Fields Festival is méér dan muziek alleen

Door de redactie

Het was afgelopen zaterdag perfect festivalweer in Dedemsvaart. De organisatie van het Strawberry Fields Festival had alles tot in de puntjes geregeld. Voor de weersomstandigheden was zij echter afhankelijk van de goedgemutstheid van de weergoden. Dat pakte goed uit: een kleine 4000 mensen waren te gast in de zonnige en aangenaam warme achtertuin van The Fellowship of Acoustics, en vermaakten zich er opperbest.

Laura Bults, organisator, gloeit nog na: “Het was perfect. De muziek, de aankleding, het weer en de sfeer. Iedereen was blij en tevreden dat was voor mij eigenlijk wel het hoogtepunt. Want door alle drukte heb ik maar heel weinig van de bands gezien. De slotact Navarone, heb ik uiteindelijk helemaal gezien”.Naast een prima line up voor wat de muziek betrof (onder andere Douwe Bob, Navarone, Daniël Lohues, Bertolf, Joris Linssen & Caramba) waren er tal van activiteiten die Strawberry Fields Festival meer maakten dan alleen een muziekfestival: een markt, een spookhuiscabaret, de horeca en de kinderactiviteiten om maar wat te noemen. Daarnaast was er ook een talenten-stage waarop jonge muzikanten hun eerste “perform-eelt” konden kweken, een samenwerking met ‘Hard voor Muziek’ en begeleid en gepresenteerd door Anja Dalhuisen (Cultuurkoepel Vechtdal).

“Het sfeertje was zo lekker relaxed, iedereen nam volop de tijd om overal van te genieten, dat was zo mooi om te zien”, vertelt Laura. Voor de vrijwilligers was het hard werken. Er was gerekend op groei voor wat betreft het bezoekersaantal maar niet op zo’n grote groei (van 2000 naar 4000 bezoekers). Her en der dreigden tekorten; het probleem werd, dankzij de vrijwilligers, echter prima opgelost.Ondanks de 4000 bezoekers ontstond er geen gevoel van massaliteit tussen de monumentale bomen van het park. Dat werd wel anders voor het podium van Daniël Lohues. De sympathieke Drent maakte er een feestje van en kreeg met gemak het publiek mee.Een beetje weemoedig ziet Laura de vrachtwagens vertrekken. Beetje bij beetje krijgen de bomen weer rust en kan het veel belopen gras weer herstellen: “Eigenlijk ben ik alweer bezig met volgend jaar. Ik heb al een paar mooie bands in mijn hoofd”.