Hardenberg

Stiltewandeling 'Stil en Donker' in het Reestdal

Door de redactie

Zelf ervaren hoe bijzonder duisternis is? Ga dan mee met de wandeling 'Stil & Donker' tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 26 oktober. De wandeling gaat door het Reestdal en start bij bezoekerscentrum De Wheem. Een gids neemt je mee door het donkere bos. De wandeling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Door zonder licht en in stilte te wandelen ervaar je het nachtelijke bos het beste. Je zintuigen wennen aan het donker. Je ziet veel meer dan je tevoren waarschijnlijk gedacht had en hoort en ruikt veel meer dan overdag. Ook je voeten leren al snel hoe ze hun weg kunnen vinden. Daarom loop je, voor zover dat veilig is, echt zonder zaklampen en wordt er maar weinig gepraat tijdens deze bijzondere wandeling. Na afloop staat er een kop heerlijke warme chocolademelk klaar en kun je bij helder weer nagenieten onder een sterrenhemel.

Nacht van de Nacht

In heel Nederland is het op zaterdagavond 26 oktober de Nacht van de Nacht. Op veel plekken gaat bedrijfsverlichting en reclameverlichting uit. Op deze manier willen natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel mensen laten ervaren en genieten van de donkere nacht en aandacht vragen voor het belang van het behoud van het donker.

Praktische informatie

De wandeling Stil & Donker start bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. Deelname kost 5,00 euro per persoon, 2,50 euro voor kinderen. Donateurs mogen op vertoon van hun ledenpas gratis mee. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl./weekvanhetlandschap.