Hardenberg

Stichting SenseKracht, opening naar een bewuste levensstijl

Door de redactie

Hoe houden we de balletjes hoog in deze drukke maatschappij die gericht is op sneller, mooier, meer en luxer? Het valt niet altijd mee om rust en tijd te vinden voor onszelf tussen werk, studie, het gezinsleven, en de rest van de afspraken door. Stichting SenseKracht zet zich in voor een bewustere levensstijl, zodat er tijd en rust gecreëerd kan worden voor je eigen gezondheid en elkaars welzijn.

G.Brokelman

Marianne vertelt enthousiast: "Tegenwoordig lijk je succesvol te zijn wanneer je het druk hebt. Hoe drukker hoe succesvoller. Maar is dit echt gelukkig leven, of worden we vaak geleefd? Wanneer hebben we nog aandacht voor onszelf, en staan we stil, om aandacht te geven, aan dat wat we echt willen?".

"We merken dat steeds meer mensen vast lopen in de huidige maatschappij", Vult Karen aan. "Door mensen samen te brengen en ervaringen te delen, vinden mensen (h)erkenning, en kunnen ze elkaar op weg helpen. Zo organiseren wij ontmoetingsavonden, lezingen en workshops, zodat mensen op een laagdrempelige manier informatie krijgen, en kennis kunnen maken met onderwerpen als HSP, (op)voeding, natuur of balans en ontspanning vinden in jezelf. Hierbij maken we gebruik van ondernemers uit de omgeving".

"We organiseren intussen al een jaar ontmoetingsavonden", vertelt Lucy verder. "We zien dat er steeds meer mensen komen. Dat is voor ons een goede motivatie om Stichting SenseKracht officieel te openen met een inspiratiemiddag. Ongeveer twintig ondernemers uit onze eigen regio, kunnen op zaterdag 18 mei laten zien, op welke manier ze kunnen bijdragen aan een bewustere levensstijl. Op deze middag kan je op een ongedwongen manier kennis maken met voedingsdeskundigen, diverse coaches, yoga, tai chi of een homeopaat".

"Ben jij geïnteresseerd in een bewustere levensstijl?¿Dan zit je bij stichting SenseKracht helemaal goed!" voegt Marianne toe. "We leren elkaar de balletjes hoog te houden, door bewustwording te creëren. Stil staan, je aandacht richten op dat, wat je nu op dit moment doet en voelt. Je leert zo ook meer te genieten van de kleine dingen in het leven. Zoals de zon die nu op je huid schijnt".

Inspiratiemiddag

Op zaterdag 18 mei, om 13.30 uur, is de officiële opening van stichting SenseKracht in het Kronkelhonk in Slagharen, met aansluitend de inspiratiemiddag tot 17.00 uur. Er zijn diverse stands, lezingen en workshops, waaronder tekentherapie, tai chi, orthomoleculaire voeding, homeopathie, essentiële oliën, yoga. Voor kinderen zijn er onder meer leuke (natuur)activiteiten, face painting, muziek maken en een springkussen.