Hardenberg

Stichting InBeeld is een feit

Door de redactie

Na zes jaar een burgerinitiatief te zijn geweest is het nu eindelijk zover, InBeeld Hardenberg is officieel een stichting. Anne van den Hoek en Carla Kampman richten samen deze stichting op.

"Na jaren samen te werken aan de ontwikkeling van InBeeld, de kwaliteit van ons initiatief, het bestaansrecht en de inhoud ervan stevig neer zetten, zijn we ontzettend blij dat we nu eindelijk zover zijn om deze grote stap te zetten, daar hebben wij hard aangewerkt", vertelt Carla Kampman. "We hebben een stevig en betrouwbaar Raad van Toezicht met voorzitter Jannes Jansen, oud-wethouder en de overige leden Rob Houthooft, directeur Larcom B.V.; David Korver, locatie manager AZC en Maartje Janssen, manager HR BaalderBorgGroep.

Anne van den Hoek, bestuurder-directeur

"Het is een hele eer om aangewezen te worden als bestuurder-directeur van onze nieuwe Stichting InBeeld. Raad van Toezicht had de vrijheid om iemand anders te kiezen, maar hun vertrouwen in mij, in ons, is heel belangrijk. Al ben ik de kersverse bestuurder-directeur, Carla en ik blijven samen een team die met elkaar de volgende stappen willen zetten naar een professionele organisatie", zegt Anne van den Hoek met een grote glimlach.

Grootste uitdaging

De kersverse bestuurder, Anne van den Hoek, start haar nieuwe functie met de grootste uitdaging van Stichting InBeeld. Per 1 april 2021 heeft In Beeld geen huisvesting meer. In Beeld is nu gevestigd in de Spinde in het oude Rabobankgebouw in Hardenberg. Dit gebouw gaat plaats maken voor woningen. "Wij hebben nog onvoldoende geld om zomaar een nieuw pand te huren, laat staan om te kunnen kopen. Onze samenwerkingspartner BaalderBorgGroep heeft inmiddels het pand verlaten en wij moeten op dit moment zelfstandig voor een oplossing zorgen. Natuurlijk wisten wij dat het ging gebeuren, maar tot op heden hebben wij nog geen definitieve oplossing gevonden. We zijn in gesprek met diverse partijen, maar zolang we nog geen geld hebben is praten lastig".

Waarde belangrijk

De waarde van een 'inloophuis' voor alle mensen in stad Hardenberg is een hele belangrijke gebleken in de afgelopen jaren. "Door elke dag open te zijn, alles gratis te kunnen doen, mensen in hun eigen kracht te zetten en op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid een sociaal netwerk tot stand te kunnen brengen, dat is geweldig. We ontvangen ruim 500 gasten per week, zelfs nu in coronatijd", vertelt Anne.

Nog veel meer

"Naast de vrije inloop voor een praatje en een kopje koffie bieden wij nog veel meer. We geven taalondersteuning voor mensen met een migratie achtergrond, schilderlessen, creatieve avonden, sociale ontmoeting, SBB leer bedrijf voor opleidingen Sociaal werk, kenniscentrum voor provincie Overijssel Studio Vers Bestuur, de lijst is te lang om het allemaal op te kunnen noemen.

Eén van de projecten die wij op dit moment draaien in samenwerking met de gemeente is bijvoorbeeld Project SSTIP, een speciaal project voor vrouwen met een migratie achtergrond. Een goed voorbeeld van inhoudelijke kwaliteit en de faciliterende rol die InBeeld in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en aanbiedt aan al haar samenwerkingspartners. De samenwerking met de gemeente is altijd goed geweest en wij hebben er dan ook vertrouwen in dat zij met ons samen op zoek willen naar een goede en structurele oplossing", eindigt Anne het gesprek.