Hardenberg

Steven en Janny: 50 jaar samen

Door de redactie

Steven Winters,73 jaar en Janny Winters-Pranger, 71 jaar kregen donderdag 8 augustus bezoek van wethouder Jan ten Kate. Dit in het kader van hun vijftigjarig huwelijksjubileum.

Het paar leerde elkaar kennen op straat in Hoogeveen. Na vijf jaar verkering werd er getrouwd in het gemeentehuis van Zuidwolde. Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen en vijf kleinkinderen.

Steven Winters geboren in Witharen en groeide op als tweede telg in een gezin met negen kinderen. Na het diploma op zak van houtbewerking aan de LTS in Hardenberg werd aannemersbedrijf Brunink in Witharen zijn eerste werkgever. Na zijn dienstplicht bij de Koninklijke Landmacht ging Steven aan de slag als monteur bij Meerman in Dedemsvaart. De Drentse Vervoers Maatschappij (DVM) het huidige Syntus werd een volgende halte in zijn werkbare leven. Janny Pranger zag het levenslicht in Zuidwolde en groeide op als derde kind met vijf broers. Na de huishoudschool in Hoogeveen werden de eerste guldens verdiend in het confectieatelier van Grol in Hoogeveen. Na enkele jaren werd mannenmode Hoogeveen in Dedemsvaart maar liefs 35 jaar haar werkgever. Nu woont het gouden paar al 22 jaar met veel plezier aan de Latyrusstraat 10 in Dedemsvaart en genieten onder andere van handwerken en tuinieren.