Hardenberg

Stem op de G-parade in landelijke finale Kern met Pit

Door de redactie

De G-parade, de boottocht voor mensen met een beperking, maakt kans de landelijke finale van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit te winnen. Met zoveel mogelijk publieksstemmen wordt die kans alleen maar vergroot. Want het publiek bepaalt voor de helft de uitslag, naast het oordeel van een vakjury.

Daarom wordt iedereen opgeroepen een stem uit te brengen. De G-parade is als winnaar van de Overijsselse editie van Kern met Pit uit de bus gekomen en strijdt nu tegen elf andere provinciale winnaars in de landelijke finale. "Wat zou er mooier zijn als de G-parade wint, nadat de gemeente Hardenberg in 2018 is uitgeroepen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland", aldus Ronald Belser van ProGram. Stemmen kan tot 27 maart via de website www.kernmetpit.nl waar je via een stemknop op de projectpagina komt.

De G-parade

De G-parade is er voor mensen met een beperking en hun begeleider of mantelzorger. De organisatie (ProGram, Rotary Hardenberg met steun van Baalderborg groep en sponsors) wil hen een onvergetelijke dag bezorgen. Afgelopen jaar namen ruim 80 mensen met een beperking en 54 begeleiders deel. Ze voeren vanuit Gramsbergen in verschillende boten de Vecht op, waaronder de replica van de zomp, De Snikke en boten van de Havenvereniging Coevorden. Aan boord en op de wal was muziek en bij terugkomst was er een goed in de smaak vallende snack

We willen meer.

Volgens provinciaal coördinator Tom Jannink van Kern met Pit was de G-parade "een mooi project met een prachtig resultaat en daarom een terechte winnaar in de provincie Overijssel". "Maar nu willen we meer, hoog scoren in de landelijke finale en daarbij hebben we de steun van iedereen heel hard nodig", zegt Ronald Belser.

Kern met Pit is de leefbaarheidswedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, voor verbetering van de leefomgeving. ProGram schrijft sinds 2012 projecten in, waarmee steeds het predicaat Kern met Pit werd gewonnen. Na cultureel festival Night of the Forest waren dat Gramsbergen Daar Loop Je Mee Weg, aanleg moestuin voor jong en oud, zomerkamp voor kinderen, renovatie openluchttheater en G-parade.