Hardenberg

Stefan Kiewiet 's werelds beste sjoeler

Door de redactie

De 16-jarige Stefan Kiwiet uit Gramsbergen is afgelopen weekeinde wereldkampioen sjoelen geworden. In de finale versloeg hij Siem Oostenbrink, de wereldkampioen van 2017, overtuigend met 14-8. Het WK werd gespeeld in het Duitse Hude-Wüsting en telde 178 deelnemers uit dertien landen.

G.Brokelman

De eerste kennismaking met de sjoelbak maakte Stefan bij opa en oma. Op zondagmiddag werd de sjoelbak van zolder gehaald en gooide Stefan zijn eerste schijven op 12-jarige leeftijd. Als lid van sjoelvereniging SIOS uit Gramsbergen en later bij De Kleppersjoelers gooide hij al steeds hoge scores in de jeugdklasse tot en met 15 jaar. In 2015 kwalificeerde hij zich voor het NK in Barneveld en hij pakte gelijk de titel in de jeugdklasse. In 2016 en 2017 prolongeerde hij de titel in de jeugdklasse.

Overstap naar de senioren

In 2018 maakte Stefan de overstap naar de senioren. Door zijn gemiddelde score van meer dan 140 plaatste hij zich in de hoofdklasse A bij de sjoeltoppers van Nederland. Het WK werd gespeeld volgens het knock-out systeem. Stefan is inmiddels in sjoelend Nederland geen onbekende meer. Tijdens zijn eerste WK afgelopen weekeinde baarde hij aanzien bij de internationale toppers gezien zijn sjoelscores in combinatie met zijn jonge leeftijd.