Ommen

Start toeristisch seizoen met smaakcampagne 'Of je Vechtlust?'

Door de redactie

Het toeristisch seizoen in het Verrukkelijke Vechtdal start met nieuw product in samenwerking met ondernemers uit de agrarische sector en vrijetijdseconomie. Tijdens het zonnige Paasweekend arriveerde op de Boerenmarkt in Vilsteren opeens een heel groot paasei met diverse en verrukkelijke paasverrassingen. Bultje van vakantiepark Beerze Bulten en Tollie, de paashaas van camping Tolhuis, overhandigden de eerste Vechtlust Kistjes aan ambassadeurs en Tweede Kamerleden Maurits von Martels en Malik Azmani en wethouders Jan Uitslag van Dalfsen en Leo Bongers van Ommen.

Harry Kruiper

De vrijetijdssector in het Vechtdal doet het heel goed. De sterke positionering van het gebied is mede te danken aan de culinaire beleving van Verrukkelijk Vechtdal. Lokale producten worden verwerkt bij lokale horeca en gepresenteerd bij vele recreatiebedrijven. Storytelling is daarbij heel belangrijk. Samen vertellen waar het product vandaan komt. Het Vechtlust Kistje is een voorbeeld van bedrijven uit de keten 'van grond tot mond' die de handen in één slaan om de trots van het gebied nog beter over te brengen aan bewoners en bezoekers. De Vechtlust Kistjes worden tijdens deze pilotfase in de markt gezet bij Camping Bergzicht, Camping Tolhuis, Vakantiepark Beerze Bulten, Camping de Koeksebelt en Kaasboerderij Heileuver. Onder het motto #ofjevechtlust werken ook producenten zoals Vechtdal Brouwerij, Wijnstaete, De Tappenmars en De Varsenerhof samen. Er zijn voor dit project speciale bier- en wijnetiketten ontwikkeld. Op de etiketten staat de herkomst van het product centraal. De vier ambassadeurs ontvingen ook een fles wijn van Wijngaard de Tappenmars, met een gepersonaliseerd etiket met een eigen foto. In het Vechtdal werken we namelijk samen! Samen met trotse boeren, producenten, recreatieondernemers en ambassadeurs met Vechtlust, positioneren we het Vechtdal als aantrekkelijk gebied om te recreëren. De marketingcampagne voor het Vechtlust Kistje is van start gegaan, als onderdeel van Verrukkelijk Vechtdal.

Opening aspergeseizoen met culinaire proeverij 'Het Witte Goud uit het Oosten'

Na de overhandiging van de kistjes vertrokken de gasten met e-trikes van Rederij Peters 'Een spetterend dagje uit' met het pontje over de Vecht naar Tuinderij van der Kolk bij Oudleusen. Tijdens de culinaire proeverij met lokale horeca werd hier het aspergeseizoen geopend voor bewoners en bezoekers. Wethouder Uitslag onthulde, samen met Ernie van der Kolk, het bord 'Vechtdal Boert Bewust", het platform voor verbinding tussen boeren en tuinders met de samenleving in eigen streek. De campagne 'Het Witte Goud uit het Oosten' wordt gevoerd in samenwerking met telers uit Salland en Vechtdal, lokale horeca, streekproducenten en recreatiebedrijven. De campagne is tevens onderdeel van Verrukkelijk Vechtdal evenals de samenwerking met Vechtdal Boert Bewust.

Harry Kruiper

Harry Kruiper