Hardenberg

Start nieuwe leesclub in Bibliotheek Dedemsvaart

Door de redactie

In de Week van de Leesclub, van 25 tot en met 31 januari 2020, vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats om nieuwe leesclubs op te richten. Zo ook in Dedemsvaart. Wees welkom op maandagavond 27 januari om 19.00 uur in Bibliotheek Dedemsvaart, Julianastraat 54, voor een informatiebijeenkomst over leesclubs moderne literatuur. De bijeenkomst is vrijblijvend en aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie en de volledige agenda: www.weekvandeleesclub.nl.De Week van de Leesclub is een initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia, in samenwerking met bibliotheken, boekhandels en andere organisaties rondom lezen en leesclubs. Doel is het samen lezen en praten over literatuur te bevorderen: in een leesclub lees je meer, en ontmoet je gelijkgestemden!

Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Senia-leesclubs lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven. Mocht u niet op 27 januari aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw belangstelling ook mailen naar wilhelmien.kalter@senia.nl of info@senia.nl. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.