Ommen

Start 'Loop je lichter'

Door de redactie

Op 12 april start in Ommen de loopgroep 'Loop je lichter'. Heb je te maken met stress, spanning, overbelastheid, angst of somberheid? Juist in deze onzekere tijden van de corona pandemie, kunnen deze klachten zich openbaren. Dan is (hard)lopen een goede ondersteuning om de balans te hervinden.

primipil

In deze 10 wekelijkse training wordt aangesloten bij je niveau van (hard)lopen en krijg je een persoonlijk passend trainingsschema wat rekening houdt met je conditie. Inwoners van de gemeente Ommen kunnen twee keer kosteloos meedoen, daarna wordt er een kleine contributie gevraagd. Zo kan je ervaren wat bewegen op een passende manier voor je doet. Loop je lichter is een samenwerking tussen ACO van Elderen en Impluz - Preventie GGZ. De training Loop je lichter is tot stand gekomen door Samen Fitter Verder.

Hardlopen versterkt de mentale weerbaarheid

Deelnemers geven aan dat de looptraining helpt om in beweging te komen, zowel van lichaam als van geest. Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen zich op termijn beter voelen dankzij hardlopen. Regelmatig (hard)lopen heeft een positieve invloed op stressbestendigheid, het vermindert gevoelens van spanning en angst, geeft (meer) zelfvertrouwen en verbetert de kwaliteit van slapen.

Door de invloed van de endorfine die vrijkomt, is het effect van ontspanning en afleiding direct na een training voelbaar. Daarnaast is het lopen met anderen een goede stimulans en prettig ter ondersteuning bij somberheid, burn-out of bij stressklachten.

Goede begeleiding is aanwezig; in opbouw, gebruik van spieren en omgaan met eigen grenzen.

De trainers van Atletiek Vereniging Aco van Elderen besteden aandacht aan de opbouw van de conditie en geven looptraining. Zo kan iedereen meedoen en is er een passende opbouw. De training sluit aan bij de persoonlijke mogelijkheden.

Voor informatie of aanmelding kan je contact opnemen met Impluz. Per mail info@impluz.nl of telefonisch: 0570 ¿ 604900. Zie ook: www.impluz.nl/cursussen. Na opgave neemt de coördinator telefonisch contact met je op.