Ommen

Start competitie Pitch en Putt Golfbaan te Lemele

Ingezonden

De klok is weer verzet en de spelers op de pitch en putt golfbaan beginnen weer aan de competitie.

In deze competitie wordt er gestreden om twee klassementen, en wel het strokeplay waarbij het aantal slagen voor de achttien holes uitgangspunt is. En voor het stableford klassement, hier is het aantal slagen maar ook de handicap van de speler belangrijk, en heeft ieder speler onafhankelijk van zijn of haar niveau gelijke kansen.

In beide klassementen zijn telkens 1 tot tien punten te verdelen over de gespeelde wedstrijd per competitie.

In de eerste ronde voor het stableford klassement pakte Jan Hekman uit Nijverdal de tien punten met een score van 64 slagen welke goed waren voor zeven en dertig stableford. Tweede werd hier Gerrit Dankelman uit Lemele met ook zeven dertig stableford na een rode van 66 slagen en kreeg dus negen puntende acht punten gingen naar Hans Timmerman uit Lemelerveld en Freddie Dijk uit Giethmen met vijfendertig stableford na een rode van 63 voor Hans en 67 slagen voor Freddie.

Het strokeplay klassement was de eerste ronde een prooi voor Noël Shannon uit Laag Zuthem met een ronde van vijfenvijftig slagen, en dus tien punten voor het tussenklassement. Hans Strijkveen uit Raalte scoorde 57 slagen en pakte de negen punten. Acht punten waren er voor Jan Hekman uit Ommen na een ronde van 60 slagen over de achttien holes.