Hardenberg

Start bouw Slotgraven vereeuwigd

Door de redactie

De bouw van het appartementencomplex De Slotwachter in het plan Slotgraven is gestart. Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg organiseerde een feestje om dit te vieren. Toekomstige bewoners vereeuwigden dit moment in samenwerking met wethouder Breukelman.

Op de voormalige locatie van het gemeentehuis, de bibliotheek en basisschool de Kern is inmiddels gestart met de bouw van de Slotwachter, een appartementencomplex van negentien duurzame en energiezuinige woningen. Dit feestelijke moment werd gevierd met de gemeente Hardenberg, overige betrokken partijen maar vooral met de toekomstige bewoners. In de afgelopen maanden is er veel werk verzet in de grond. De nodige kabels, leidingen en riolering zijn aangelegd en klaar voor toekomstig gebruik. "Maar nu is het tijd om het eerste gebouw in plan Slotgraven in de benen te helpen", aldus Bastiaan Piksen, projectontwikkelaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed.

De start van de bouw werd op ludieke wijze vereeuwigd. De kopers kregen de ruimte om een persoonlijke boodschap te plaatsen op een tekening die later werd ingegraven onder de bestaande bomen. Niet alleen de kopers schreven een mooie boodschap, ook wethouder Breukelman schreef een persoonlijke noot. De wethouder, kopers de heer en mevrouw Storm-Bos en Peter Vollenbroek, directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg vereeuwigden dit moment door de koker in te graven. Later vertelde hij dat Slotgraven perfect past in de woning- en centrumvisie van de gemeente Hardenberg. De ontmoeting tussen de wethouder en de toekomstige bewoners is speciaal vanwege de ligging naast het gemeentehuis. "We worden straks buren van elkaar, dus de deur staat altijd voor jullie open", aldus wethouder Breukelman. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Parkachtige setting

Naast het appartementencomplex verijzen nog Parkwoningen en op de plek van het huidige Waterschapsgebouw twee-onder-een-kap- en rijwoningen. De totale ontwikkeling wordt gebouwd in een groene parkachtige setting. Veel bomen zijn gehandhaafd, daarnaast zal er veel nieuwe inplant terugkomen. Slotgraven wordt een unieke groene locatie heel dicht tegen het centrum. De verkoop van de appartementen verloopt goed. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Piksen vertelt: "We zien dat de huidige kopers van een appartement kiezen voor de toekomst. Een gelijkvloers woonprogramma, weinig onderhoud en dat op een unieke plek". Voor meer informatie over de beschikbare woningen kunnen mensen zich richten aan Lamberink Makelaars in Hardenberg.