Hardenberg

Start Arne Slot voetbaldagen in Bergentheim

Door de redactie

De Arne Slot voetbaldagen gingen woensdag 12 augustus van start. De eerste editie van het driedaagse voetbalfeest voor de jeugd wordt gehouden op sportpark Moscou in Bergentheim.

De Arne Slot Voetbaldagen op 12,13 en 14 augustus zijn volgeboekt. Arne Slot geeft de jeugd in zijn geboorteplaats Bergentheim iets waar de jeugd al weken naar uit keek. Arne Slot, de succesvolle trainer van AZ, werd de eerste dag van de training bij opkomst op het veld begroet met groene fakkels, groen de kleur van VV Bergentheim. De succesvolle trainer gaf op de eerste dag training aan pupillen en junioren uit zijn geboortestreek.

Plezier het belangrijkst

Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar krijgen tijdens de Arne Slot voetbaldagen de unieke kans om te trainen als een prof,. Deze training wordt gegeven door trainers van de Arne Slot voetbalschool. "Toen ik jong was ging ik dagelijks de straat op om Wiel Coerver oefeningen onder de knie te krijgen. Mijn vader deed ze één keer voor en ik kwam pas weer binnen als ik de oefening onder de knie had". Balvaardigheid en techniek training zijn ook belangrijke onderdelen tijdens deze Arne Slot voetbaldagen. Maar tijdens het openingswoord gaf trainer Arne Slot aan dat plezier hebben in het voetbal het allerbelangrijkste is.

Maximaal honderd deelnemers

Voor deze eerste editie was plaats voor 100 deelnemers. Organisator Jakko Slot en broer van Arne: "We hebben de intentie om dit evenement jaarlijks en op meerdere plekken in Oost Nederland te organiseren. Daarbij willen te kwaliteit en goede trainingen het veel individuele aandacht voor de techniek aanbieden. Om dit te kunnen garanderen hadden we maar plek voor 100 kinderen".

Een goede herinnering

De Arne Slot Voetbaldagen moeten volgens Slot ook een herinnering voor het leven worden. "Ik kan me goed herinneren dat ik als pupil met enkele jongens uit Bergentheim deel mocht nemen aan de 4 x 4toernooien bij de KNVB in Zeist. Die dagen voelde ik hoe het was om te leven als prof. Dat smaakte naar meer en versterkte mijn droom om profvoetballer te worden", liet Arne Slot met een glimlach weten.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer