Ommen

Stadswandelingen bij Streekmuseum Ommen

Door de redactie

Het Streekmuseum Ommen organiseert in de maanden juni tot en met augustus op donderdagen om 11.00 uur stadswandelingen met gids. In een ongeveer anderhalf uur durende wandeling door de historische binnenstad wordt verteld over de rijke geschiedenis van Ommen.

Minimale deelname per wandeling is zes personen. Deelname kost 2,50 euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis mee. In overleg is het ook mogelijk om op andere tijden of dagen een stadswandeling met gids te maken. Deelname uitsluitend na aanmelding via het Streekmuseum.

Fotopresentatie

Nieuw is dit seizoen dat tijdens de openingsuren van het Streekmuseum eerst met gids een wandeling door de historische binnenstad van Ommen kan worden gemaakt met aansluitend daarop een fotopresentatie in het museum. De totale tijdsduur van deze wandeling en fotopresentatie is ook circa anderhalf uur. Minimale deelname: zes personen. De kosten hiervoor bedragen 5 euro per persoon inclusief een bezoek aan het museum. Kinderen tot en met twaalf jaar gratis. Deelname uitsluitend na aanmelding via het Streekmuseum.

Unieke expositie

Het Streekmuseum Ommen in molen en tolhuis is de plek bij uitstek om te verdiepen in de geschiedenis van het mooie Ommen en omgeving. Tal van voorwerpen uit de streek zijn hier verzameld. Er is een grote verzameling aan streekklederdrachten te zien, verder huistafereeltjes uit vervlogen tijden en een oud schoolklasje. Ook wordt verteld over de geschiedenis van de bedelaarskolonie De Ommerschans en die van de Tweede Wereldoorlog. Een brandspuit uit eind 19e eeuw of het oude uurwerk uit de oudste kerk van Ommen, zijn zo maar enkele voorwerpen die er te zien zijn. De nog werkende korenmolen is van binnen te bezichtigen en draait bij aanwezigheid van de molenaar. In het oude Tolhuis zijn enkele werkplaatsen ingericht over historische ambachten. De openingstijden van het Streekmuseum zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur; zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Het Streekmuseum is te vinden aan Den Oordt 7 in Ommen, telefoon 0529-453487, info@museum-ommen.nl, www.museum-ommen.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer