Hardenberg

Stadscafé over evaluatie parkeren centrum Hardenberg

Door de redactie

De gemeente Hardenberg gaat het parkeren in en rond het centrum van Hardenberg evalueren en actualiseren. Dat gebeurt zoveel mogelijk samen met inwoners, ondernemers en betrokkenen. Tijdens een Stadscafé op woensdag 12 juni in Den Herdenbergher werd er door de gemeente gepraat met de vele belangstellenden over de evaluatie en hoe zij daarbij betrokken kunnen zijn. Er was veel belangstelling, de zaal was bomvol.

Iedereen die zijn of haar auto in het centrum van Hardenberg parkeert, betaalt voor een parkeerplek. In de woonbuurten rond het centrum mag men alleen met een parkeervergunning parkeren. Dit huidige parkeersysteem functioneert nu ruim tien jaar. In die periode is er veel gebeurd in en rond het centrum en hebben we de nodige technologische ontwikkelingen gezien. Bovendien is de parkeerapparatuur aan vervanging toe. Daarom wil de gemeente Hardenberg het huidige parkeersysteem evalueren.

De evaluatie richt zich op het betaald parkeren, het parkeren binnen het vergunningengebied en de routes richting de parkeervoorzieningen. De evaluatie start in de zomer en wordt nog dit jaar afgerond. Dit leidt tot een nieuw en geactualiseerd parkeersysteem dat klaar is voor de toekomst. Naar verwachting is het nieuwe parkeersysteem in 2021 in werking.