Hardenberg

Spurt organiseert Ultieme Uitdaging

Ingezonden

De Ultieme Uitdaging van AV Spurt'88 is een bekend fenomeen in de gemeente Hardenberg. In 2020 wordt voor de vijftiende keer voor beginnende hardlopers wekelijks een training gegeven, waarbij de mogelijkheid bestaat bij voldoende conditie en techniek door te stromen naar een reguliere groep. Sinds de eerste Hardenberg City-run biedt Spurt mensen een ultiem doel, de Vrieling Hardenberg City-run 5 kilometer, en word je in vier maanden tijd, onder deskundige begeleiding, getraind om mee te kunnen doen aan deze hardloopwedstrijd.

Tijdens deze trainingen 'smaakt het vaak naar meer' bij de deelnemers en is hardlopen een leefstijl aan het worden. Niet alleen conditioneel word je getraind, maar ook jouw loophouding krijgt de nodige aandacht. Juist omdat bij veel enthousiasme een verkeerde houding op de loer ligt met als gevolg een blessure, is een verantwoorde trainingsopbouw noodzakelijk. De trainers van AV Spurt' 88 zijn zeer bekwaam in het geven van (leuke) looptrainingen en weten waar ze specifiek op moeten letten. De trainingen zijn zo samengesteld dat alle deelnemers begeleid kunnen worden naar hun eigen doel. Deze begeleiding wordt ook geboden door De Haere. Die verzorgt bij de start en aan het einde van de clinic een gezondheidstest. Op deze manier zal de loper ervaren dat resultaat oplevert.

De trainingen zijn bedoeld om de deelnemer technisch correct te leren lopen en mede ter voorbereiding op de Vrieling Hardenberg City-run 5 kilometer. Onder het motto 'samen is leuker' kan de groep instromen als loopgroep binnen AV Spurt'88. Individueel kunnen deelnemers ook aansluiten bij een bestaande groep van de vereniging, die het best past bij de eigen loopvaardigheid.

Daarna is het mogelijk om door te trainen voor alle leuke plaatselijke loopwedstrijden in de buurt, een volgende uitdaging staat zeker te wachten!