Hardenberg

Sprookjescamping de Vechtstreek lanceert de SprookjesClub website

Door de redactie

Op 1 november lanceert Sprookjescamping De Vechtstreek De SprookjesClub: een groot avontuur waarmee kinderen ook vanuit huis de magie van de Sprookjescamping kunnen beleven. Op een speciale website begint een groot avontuur, die kinderen niet alleen kunnen volgen, maar waaraan ze ook actief moeten bijdragen om het verhaal tot een goed einde te brengen. De doelgroep van de SprookjesClub zijn kinderen van nul tot tien jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen herkenbare karakter die de kinderen op hun specifieke verhaal kunnen volgen.

De Sprookjescamping heeft een website gecreëerd waarin kinderen in diverse kamers opdrachten, puzzels, knutselwerkjes of voorleesverhaaltjes kunnen opzoeken en maken. De kamer die als eerste opent is de Avonturenkamer. In deze kamer zullen een aantal sprookjesfiguren een avontuur gaan beleven. Dit jaar is het thema 'De grote reis'. De sprookjesvrienden die op 'de grote reis' zullen gaan, zijn Wanda de Waterelf, Bumpie de Beer, Droesem de Draak en Buddy Brave.

Wat kunnen de kinderen verwachten?

De Sprookjesvrienden gaan een avontuur aan en de kinderen kunnen dit avontuur gratis mee beleven. Ze kunnen de figuren helpen met dilemma's en problemen die ze onderweg tegenkomen. De opdrachten die uitgevoerd kunnen worden, helpen de sprookjesfiguren weer verder in het verhaal. Het niveau van de opdrachten is aangepast naar leeftijd; de avonturen van Wanda zijn voor de kinderen tussen nul en drie jaar. De avonturen van Bumpie voor vier en vijf jaar, de avonturen van Droesem voor de zes- en zevenjarigen en de avonturen van Buddy zijn voor kinderen van acht tot tien jaar. In november starten we met de verhalen, dus meld je snel aan. Lid worden van de SprookjesClub kan via www.sprookjesclub.nl.