Hardenberg

Spray Park geopend

Door de redactie

Op maandag 29 april heeft Zwembad Hattemat, om 13.00 uur, haar poort geopend. Wethouder Martijn Breukelman was aanwezig voor de officiële opening van het zwembad en het nieuwe Spray Park. Uit handen van locatiemanager Niek Sportel ontving hij de sleutel waarmee hij de toegangspoort, en daarmee het 50ste zwembadseizoen opende.

Het Spray Park, een interactieve waterspeelplaats in het verlengde van het peuterbad, werd door middel van een druk op de knop in gebruik genomen. De spuit- en speelelementen in het Spray Park nodigen kinderen uit om op een actieve manier met water te spelen.

Dit Spray Park is grotendeels gerealiseerd door opbrengsten van de kiosk en de hulp van vrijwilligers in het zwembad, maar ook door een bijdrage van Gemeente Hardenberg. "Het is echt een aanwinst voor het zwembad", laten de vrijwilligers weten.

"Ook de nieuwe airconditioning in de kiosk is een aanwinst voor het bad". Deze airconditioning werd aangeboden door Bert Bril, voorzitter van handelsvereniging E.M.M./M.O.G. Jankien Krommendijk, voorzitter van Stadsbelang Gramsbergen, was namens de zwembadcommissie aanwezig voor de overdracht. De nieuwe buitenklok op het bad werd aangeboden door Murill Hendriks, die met de hulp van vrijwilligers de klok ook heeft geplaatst.

De gemeente doet groot onderhoud aan het zwembad en heeft dit jaar een nnieuwe duikplank aangeschaft. Voor seizoen 2020 heeft de gemeente de vervanging van de afdekking en restauratie van de badrand van het wedstrijdbad op de planning staan.

Stuiver duiken

Na het officiële gedeelte was 'Zwemgezelligheid' om 14.00 uur van de partij. Zij organiseerde het jaarlijks terugkerende stuiver duiken voor alle kinderen van de basisscholen. De kinderen mochten de door hen opgedoken munten behouden en ze kregen na afloop een ijsje. Voor drie kinderen was er nog een extra prijsje, omdat zij een muntje met een gat hadden gevonden. De prijswinnaars waren: Ziva Heerkes (kinderen groep 1 t/m 3); Lotte Meijer (kinderen groep 4-5); Jurgen ter Wijlen (kinderen groep 6 8) Evenals voorgaande jaren gaat 'Zwemgezelligheid' ook dit seizoen weer zorgen voor leuke, sportieve, maar vooral gezellige activiteiten in- en rondom het zwembad. Te denken valt hierbij onder andere. aan het dauwzwemmen op 30 mei (Hemelvaart), de zwemvierdaagse (24 t/m 28 juni), het discozwemmen en de spelletjesmiddagen.

Veel vrijwilligers

Zwembad Hattemat kent veel vrijwilligers. Naast 'Zwemgezelligheid" zijn er de mensen van de groenploeg die, niet alleen tijdens maar ook buiten het seizoen om, het terrein netjes houden en helpen bij allerlei voorkomende klussen zoals de aanleg van het Spray Park.

Ook zijn er de vrijwilligers van de voorverkoop, die onder andere zorg dragen voor de promotie van de voorverkoop, het registreren van de aanmeldingen en het klaarmaken/uitgeven van de abonnementen. Na een winterperiode worden de zwembaden en kleedruimtes en het perron schoongemaakt dit wordt allemaal gedaan door vrijwilligers.En tijdens het seizoen zijn er veel vrijwilligers in de kiosk, die zorgen voor de in- en verkoop van alle versnaperingen.

Hoewel Zwembad Hattemat nog tot de gemeentelijke zwembaden behoort maakt de inzet van de ongeveer 100 vrijwilligers het mogelijk dat het bad er geweldig uitziet en dat er mooie extraatjes gerealiseerd kunnen worden.

Voor alle actuele informatie kunt u Zwembad Hattemat dit seizoen weer volgen via Facebook of op de website www.zwembadhattemat.n