Ommen

Sportverkiezingen in Ommen

Door de redactie

Woensdag 15 januari werd in Theater Carrousel in Ommen bekend gemaakt wie sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van het jaar 2019 zijn geworden van de gemeente Ommem. Tot 1 januari 2020 konden inwoners stemmen via de website van de gemeente Ommen hun favoriete sporters en sportploeg.

In totaal kwamen er ruim 3.000 stemmen binnen. Samen met het juryoordeel bepaalden deze stemmen de einduitslag van de verkiezing. De uiteindelijke winnaars en opvolgers van Stefan Westenbroek, Marijke Dankelman en Volco werden woensdagavond bekendgemaakt tijdens deze drukbezochte sportverkiezing.

Stefan Westenbroek beste sportman

Schaatser Stefan Westenbroek prolongeerde zijn titel als sportman het het jaar 2019. De 16 jarige won van de nationaal kampioen atletiek Nick Marsman en triatleet Pascal Dankelman. Westenbroek werd het afgelopen seizoen Nederlands kampioen allround, sprint, pure sprint en kortebaan, en nog Europees kampioen bij de 16-jarigen. Tijde

Na de bekendmaking dat hij zijn titel prolongeerde als beste sportman van de gemeente Ommen liet Stefan even later de tranen de vrije loop. Hij werd emotioneel toen hij over onder andere over zijn ouders sprak die hem al jaren stimuleren in zijn sportactiviteiten. Hij noemde onder andere alle tijd die zij insteken om Stefan naar de ijsbaan te rijden voor de wekelijkse trainingen en wedstrijden. Ko Scheele legde bij het zien van de emoties zijn arm om de schouder van de jonge sportman.

De uitbarsting van vreugde en dankbaarheid kwam samen tijdens dezes sportverkiezing.

Lindy Zandman beste sportvrouw

Lindy Zandman de 15 jarige samboka (vechtsport) en inwoonster uit Beerze werd gehuldigd als beste sportvrouw van het afgelopen jaar. De jonge sportvrouw van sportschool Emsland kreeg de meeste stemmen van zowel van het publiek en jury. Ze werd een jaar gelede Nederlands kampioen in de klasse tot 56 kilogram en behaalde ook internationaal successen. Sambo is een Russische variant van judo, waarbij stoten en trappen zijn toegestaan. Op de tweede plaats eindigde Marijke Dankelman eindigde op een mooie tweede plaats.Zij werd onder andere derde op jet NK triatlon. Op een verdienstelijke derde plaats eindigde Amy van Piekartz.Zij maakte indruk bij een internationale wedstrijd dogfrisbee met drie verschillende honden.

Energy Ommen beste sportploeg

De meidenploeg van turnvereniging Enery Gym behaalden de meeste punten en kregen van Hendrik Jan Schuttert de vel beheerde prijs overhandigd als beste sportploeg van 2019.De meisjes van Energy Gym, die aan het einde van het jaar weer divers Nationale titels in de wacht sleepte. Nummer twee werd het team van ACO Van Elderen (atletiek) dat o.a. vierde werd bij het NK cross voor teams. Voetbalvereniging Vilsteren, die na een zinderende nacompetitiewedstrijd tegen Balkbrug (3-5 na verlening ) promotie naar de vierde klasse kon vergeten, werd eervol derde in de eindstand.

Nout Meijer sporttalent van het jaar

Burgemeester Hans Vroomen overhandigde Nout Meijer de prijs van het sporttalent. De jeugdige Meijer, die het hardloopvirus van zijn moeder Yvonne mee kreeg, won vooral dankzij de stemmen van het publiek.