Ommen

Sportverkiezing Ommen

Door de redactie

Alle inwoners van de gemeente Ommen zijn van harte uitgenodigd op de jaarlijkse sportverkiezingsavond in theater Carrousel op woensdag 16 januari 2019. Vanaf 19.30 uur bent u welkom, om 19.50 uur gaat de zaal open en om 20.00 uur start het programma. Tijdens de avond worden de prijzen uitgereikt aan het sporttalent, de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2019.

De gemeente Ommen vindt het belangrijk om sport en de ontwikkeling van sporttalent te stimuleren. Dit doet de gemeente onder andere door jaarlijks de sportprijzen uit te reiken. De sportverkiezing is een avond waarbij sportprestaties en talenten in de sport centraal staan. De prijzen zijn een stimulans voor jonge talenten om door te gaan. De prijswinnende sporters zijn een voorbeeld voor de jeugd om actief te gaan sporten.

"Tot 1 januari konden inwoners via de website stemmen op hun favoriete sporter. Er is meer dan 1.600 keer gestemd per categorie, waardoor in totaal ruim 6.400 stemmen zijn binnengekomen. Dit laat zien dat Ommense inwoners heel betrokken zijn bij hun sport. We hopen dan ook op een grote opkomst bij de spannende ontknoping tijdens het sportgala", aldus wethouder Ko Scheele.

De genomineerden

Het publiek én de vakjury heeft de volgende sporters genomineerd voor de titel: (in willekeurige volgorde):

Sporttalent: Thijmen de Lange, voetbal; Gijs Winters, BMX; Lindy Zandman, sambo.

Sportvrouw: Marije Dankelman, triathlon; Amy von Piekartz, Dog Frisbee; Yvonne Meijer, atletiek.

Sportman: Nick Marsman, atletiek; Peter Schulting, wielrennen; Stefan Westenbroek, schaatsen.

Sportploeg: Energy Ommen, turnen; Scholle 5, biljarten; Volco Dames 1, volleybal.