Hardenberg

Sportpark 'De Kei' nu definitief een rookvrij sportpark

Door de redactie

De voetbalverenigingen VV EMMS en Sc Lutten en de gezamenlijke jeugdcombinatie JCLE vormen samen een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Ze geven kinderen graag het goede voorbeeld en hebben daarom de eerste stap gezet naar een rookvrij sportterrein.

G.Brokelman

Aangezien de jeugdcompetitie nu weer wordt hervat, was op zaterdag 9 februari het rookvrije sportpark op de zaterdagmorgen definitief geworden. De JCLE jeugd onder15 heeft zaterdagmorgen het officiële startschot gegeven. "Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden de voetbalverenigingen op sportpark 'De Kei' iedereen een gezonde en veilige sportomgeving", aldus de besturen VV EMMS, Sc Lutten en JCLE.

"Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar".

Vanaf heden is sportpark De Kei rookvrij op zaterdagochtend tot 13:00 uur. Iedereen is en blijft welkom op het sportpark, ook rokers! Roker worden gevraagd om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en alle andere plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.