Twenterand

Sportlust sluit seizoen winnend af

Door de redactie

Op zondag 26 mei speelde Sportlust Vroomshoop de laatste competitiewedstrijd, uit in Wierden. Tegen Juventa'12 hoopte het elftal van trainer Job Lamberink de goede reeks door te kunnen trekken van de afgelopen weken. Thuis was overtuigend met 4-1 van Juventa gewonnen door prima voetbal op de mat te leggen.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. Sportlust liet Juventa aan de bal en zakte terug tot op eigen helft. Sportlust zette druk waar nodig en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Zo kopte aanvoerder Dinand Hankamp op de lat, kreeg Dennis Jozic de bal net niet onder de uitkomende keeper door en schoot Toon van Dam van dichtbij recht op de keeper. Sportlust beloonde zichzelf niet en er werd gerust met 0-0.

In de rust werd er aangegeven dat Sportlust zichzelf moest belonen, maar dat er wel met dezelfde scherpte druk moest worden gegeven. Dit gebeurde de eerste tien minuten van de tweede helft dan ook. Sportlust liet de bal aan Juventa en zette steeds druk op de goede momenten. Zo kreeg Tim Spoor een mooie kans, maar zijn schuiver werd op het nippertje tot corner verwerkt door de doelman van Juventa. Hierna was liet Sportlust zo'n vijftien tot twintig minuten het gas los. Juventa kon iets dichter bij het doel van Sportlust komen, maar zonder echt gevaarlijk te worden. De afstandsschoten gingen allemaal over het doel. Sportlust herpakte zich in de laatste vijftien minuten en kreeg grote kansen op de 0-1. Deze viel tien minuten voor tijd. Door laag over de grond te combineren werd Dennis Jozic alleen op de keeper van Juventa afgestuurd. Dennis rondde koelbloedig af: 0-1. Hierna volgden nog enkele grote kansen voor Sportlust via Dennis Jozic en Tim Spoor, maar de bal ging er niet meer in. Door de winst op Juventa'12 passeerde Sportlust de club uit Wierden op de ranglijst.

Sportlust nam afgelopen zomer afscheid van diverse ervaren krachten en sterkhouders. Dat de vernieuwde jonge ploeg de 5e plaats heeft weten te bemachtigen in de 4e klasse A is dan ook een hele prestatie. Op zowel voetbaltechnisch als mentaal vlak is de ploeg van Job Lamberink dit jaar enorm gegroeid. Met een gemiddelde leeftijd van twintig jaar heerst binnen de ploeg het besef dat er nog veel rek in zit de komende jaren.