Twenterand

Sportlust slaat terug in tweede oefenwedstrijd na de winterstop

Ingezonden

Sportlust Vroomshoop heeft zondag 12 januari sterk gereageerd op de forse oefennederlaag waarmee het de voorbereiding op de tweede seizoenshelft had begonnen. Tegen het tweede elftal van EMMS, uitkomend in de 1e klasse voor reserve teams, werd een klinkende 6-0 zege behaald.

Vanaf de start van de wedstrijd liet Sportlust vele vloeiende aanvallen zien. Het kon zichzelf in die fase van de wedstrijd hooguit kwalijk nemen dat het lang duurde voordat de eerste treffer viel. Na een half uur spelen werd een corner strak aangesneden door Stefhan de Vries en de doelman van EMMS wist de bal niet goed te verwerken waardoor deze doel trof. Slechts een minuut later wist Toon van Dam met een schot van buiten de zestien de score te verdubbelen. Nog voor rust wist Dinand Hankamp knap weg te draaien bij zijn directe tegenstander en vervolgens hard binnen te schieten.

Sportlust verdeelde de doelpunten gelijkwaardig over beide helften want ook in de tweede helft werd nog driemaal gescoord. In de 69e minuut werd Tim Spoor op links diep gestuurd en hij bracht Dinand in scoringspositie waardoor laatstgenoemde zijn tweede doelpunt wist te maken. Slechts luttele tellen later wist Tim Spoor zelf het net te vinden. Coen Sickman speelde Tim vrij op de linkerflank en hij koos zoals zo vaak voor een actie naar binnen. Het schot dat volgde werd van richting veranderd waardoor de doelman kansloos was. In de slotminuut viel het laatst doelpunt. Dinand Hankamp werd onreglementair onderuit gebracht waardoor een penalty werd toegekend. Sem Kosse speelt het hele seizoen al verdienstelijk maar wist tot dusver nog geen doelpunt te maken. Het team gunde Sem de strafschop en Sem stelde niet teleur want hij schoot de zesde treffer van de middag binnen. Jongeling Gijs Kleinheerenbrink verdiend een eervolle vermelding vanwege een verdienstelijke debuutwedstrijd. Zonder enige ervaring bij het eerste elftal draaide Gijs zeer verdienstelijk 90 minuten mee en hopelijk is dit het begin van een mooie carrière bij het eerste elftal. Aanstaande woensdag volgt alweer de volgende oefenwedstrijd. Om 20:00 speelt het team van trainer Job Lamberink dan thuis tegen het tweede elftal van Enter Vooruit.

Opstelling Sportlust: Frank Dubbink; Sem Kosse, Anderson Lusseveld, Allard Hankamp, Gijs Kleinheerenbrink; Toon van Dam, Stefhan de Vries, Coen Sickman; Timo ter Braak (75. Thomas Spoor), Tim Spoor, Dinand Hankamp.