Twenterand

Sportlust laat twee punten liggen op bezoek bij Vasse

Door de redactie

Na een regenachtige week was het lang onduidelijk of de competitiewedstrijd van Sportlust dit weekend zou doorgaan. Er werd immers op natuurgras gespeeld in Vasse, waardoor men afhankelijk was van de staat van het veld. De consul van de gastheren en de scheidsrechter van dienst keurden het veld goed, dus werd er gespeeld. Het veld was echter erg hobbelig, wat het Sportlust erg moeilijk maakte om de verzorgde opbouw van achteruit uit te voeren. Daarnaast waaide het ook nog eens hard gedurende de gehele wedstrijd. Beide omstandigheden speelden Vasse, dat opportunistisch en veelal door de lucht speelt, in de kaart. Vasse staat lager op de ranglijst en de thuiswedstrijd werd overtuigend door Sportlust gewonnen, waardoor men nu ook alleen genoegen kon nemen met een driepunter. Helaas voor de mannen van Job Lamberink werd dit slechts één punt.

Sportlust begon sterker aan de wedstrijd en zette de defensie van de thuisploeg vol onder druk. Vasse kwam niet onder de druk uit waardoor Sportlust de bal vaak op de helft van de tegenstander wist te veroveren. Door vervolgens snel te combineren ontstonden enkele mooie aanvallen. Vasse had in deze fase wel laten zien dat het dreigend kan zijn door de lucht. Een kopbal bij de 2e paal kon ternauwernood door Toon van Dam van de lijn worden gehaald. Het dominante spel van Sportlust werd na 10 minuten alsnog in een voorsprong omgezet. Simon Spoor dribbelde door het strafschopgebied van Vasse toen hij van achteren werd aangetikt. Geen handige overtreding en een strafschop als gevolg. Evenals alle voorgaande strafschoppen wist Tim Spoor hier ook wel raad mee en hij opende de score. Een vroege voorsprong was precies zoals Sportlust het had gepland maar lang kon men niet van de voorsprong genieten. Na een dekkingsfout van Coen Kleinheerenbrink werd de rechtsbuiten van Vasse voor Frank Dubbink gezet waarna hij de bal hard in de korte hoek schoot. Sportlust rechtte de rug en ging verder waar het was gebleven. Het nam de overhand en enkele goede aanvallen volgden. Thomas Spoor ging op de rechterflank op avontuur en haalde de achterlijn. Zijn hoge voorzet bleef lang in de lucht hangen en bij de 2e paal was de timing van Simon Spoor het beste, waardoor hij de 1-2 kon binnen koppen. Helaas kon Sportlust wederom niet lang genieten van de voorsprong. Blijkbaar had men niet geleerd van het eerste tegendoelpunt in de vorige wedstrijd. Net als vorige week kon de tegenstander eenvoudig langs verdedigers lopen en Daan Haarhuis schoot van buiten de zestien zijn tweede treffer tegen de touwen. Met een 2-2 stand ging men de rust in.

Tweede helft

In het tweede bedrijf had Vasse de wind in de rug waardoor men beter onder de druk uit kon komen door snel het spel te verleggen. Door de bal hoog voor te geven stichtte men regelmatig gevaar maar tot grote kansen kwam men niet. Ondanks het slechte veld bleef Sportlust van achteruit opbouwen, maar door verkeerde balaannames luidde dit juist meerdere keren een gevaarlijke aanval van Vasse in. Twee keer verliep de opbouw wel secuur en hieruit ontstonden prima uitgespeelde aanvallen. De afronding verliep na rust echter niet met scherpte waardoor onder andere Tim Spoor uit de draai schoot maar de doelman wist te keren. In de slotfase gingen beide teams vol voor de overwinning. Een voorzet werd bij de 2e paal door Vasse nipt voorlangs geschoten en Tim Spoor kon in kansrijke positie amper snelheid aan de bal geven. Er werd niet meer gescoord waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een punt. Ook al werd er gelijkgespeeld, het voelde als een nederlaag voor de mannen uit Vroomshoop. Ondanks dat het spelniveau prima is, werd er nu vier wedstrijden op rij niet gewonnen. Door het oneven aantal in de competitie heeft Sportlust volgende week geen wedstrijd. Een week later volgt thuis tegen SV Almelo de kans om een einde te maken aan de reeks zonder overwinningen.